Változik a belvárosi közlekedés rendezvény miatt július 7-én délután

Változások a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása idején:

Közúti korlátozások

 • 13 órától 17 óráig lezárják és kordonozzák a Városligeti fasort a Dózsa György út és a Lövölde tér között;
 • 14 órától várhatóan 17 óráig az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között lezárják, az Oktogon zárására várhatóan 16 és 17 óra között kerül sor;
 • 14:30-tól várhatóan 17-ig a teljes Andrássy utat, valamint a Nagymező utcát lezárják; a rendőrség a keresztirányú forgalmat folyamatosan, szakaszosan nyitja meg;
 • 17 órától 17:30-ig lezárják és kordonozzák a Bajcsy-Zsilinszky utat a Nyugati tér és az Andrássy út között; ekkor az Oktogont és az Andrássy utat megnyitják;
 • 14 órától várhatóan 20 óráig lezárják és kordonozzák az Alkotmány utca–Kossuth Lajos tér útvonalat és a vele párhuzamos utcákat.

Közösség közlekedés

 • Az M2-es metró Kossuth Lajos tér állomását 15 órától várhatóan 17:30-ig lezárják; a metrószerelvények az állomáson megállás nélkül áthaladnak.
 • A 2-es és DH nosztalgia villamos 14 órától várhatóan 20 óráig rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik.
 • A 70-es és a 78-as trolibusz várhatóan 17:30 és 20 óra között a Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út és a Kossuth Lajos tér M megálló helyett ideiglenesen a 72-es és a 73-as trolibusz Báthory utca/Bajcsy-Zsilinszky út és Arany János utca M megállójában áll meg.
 • A 15-ös és 115-ös autóbusz 14 és várhatóan 17 óra, majd várhatóan 17:30 és 20 óra között a menetrendi végállomások között, de módosított útvonalon, mindkét irányban a Bajcsy-Zsilinszky út és a Szent István körút érintésével közlekedik.
 • A 4-6-os villamos az Oktogon várhatóan 16 és 17 óra közötti lezárása idején rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér felől az Oktogon M helyett a Nyugati pályaudvar M-ig közlekedik.
 • A 4-6-os villamospótló autóbusz várhatóan 16 és 17 óra között rövidített útvonalon, a Pál utca (Corvin-negyed M) és a Király utca/Erzsébet körút között közlekedik, és nem érinti az Oktogon M megállót. A menet elhaladásáig gyalogosan sem lehet keresztül jutni az Andrássy úton.
 • Az M1-es metró várhatóan 14 és várhatóan 17 óra között nem áll meg a Vörösmarty utca, a Kodály körönd és a Bajza utca állomáson; várhatóan 16 és 17 óra között pedig az Oktogon állomáson sem.
 • A 70-es trolibusz 14 óra és várhatóan 17:30 között módosított útvonalon jár. Az Erzsébet királyné útja, aluljáró és a Damjanich utca között változatlan útvonalon halad, majd a Damjanich utca–Rottenbiller utca–Kerepesi út útvonalon a Keleti pályaudvar M-hez közlekedik.
 • A 73-as trolibusz várhatóan 15:30 és várhatóan 17:30 között nem közlekedik.
 • A 76-os trolibusz várhatóan 15:30 és várhatóan 17:30 között megosztott és módosított útvonalon közlekedik a Jászai Mari tér és a Lehel tér M; valamint a Keleti pályaudvar M és a 74-es trolibusz Károly körút (Astoria M) végállomása között.
 • A 78-as trolibusz 14 és várhatóan 17:30 között rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar M és Akácfa utca között közlekedik, valamint a Városligeti fasor lezárása miatt nem érinti a Lövölde teret sem.
 • A 105-ös autóbusz várhatóan 14 órától várhatóan 16:50-ig módosított útvonalon, az Andrássy út helyett Podmaniczky utca felé terelve közlekedik.
 • Az M3-as pótlóbusz és a 9-es autóbusz várhatóan 17 óra és 17:30 között mindkét irányban a Nyugati tér–Teréz körút–Oktogon–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út módosított útvonalon közlekedik, és nem érinti az Arany János utca M megállót.
 • A 15-ös és a 115-ös autóbusz várhatóan 17 óra és 17:30 között mindkét irányban a Szent István körút–Teréz körút–Oktogon–Andrássy út–Bajcsy-Zsilinszky út-József Attila utca módosított útvonalon közlekedik.
 • A 72-es trolibusz várhatóan 16:50-től várhatóan 17:30-ig a Podmaniczky utcán a Teréz körútig változatlan útvonalon halad, majd az Arany János utca végállomás helyett a Nyugati pályaudvarhoz közlekedik.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.