Változik több törökbálinti buszjárat útvonala futóverseny miatt június 3-án

Futóversenyt rendeznek Törökbálinton 2018. június 3-án (vasárnap) délelőtt és kora délután a Kazinczy Ferenc utca–Kinizsi utca–Szent István út–Munkácsy Mihály út–Kápolna utca útvonal közúti forgalom elől történő lezárásával. A forgalomkorlátozások miatt 9:30 és 14:30 között változik az érintett járatok – a 88-as, a 140B, a 172-es és a 173-as busz – közlekedése. A 88-as autóbusz törökbálinti végállomása felé közlekedő járatai 9 és 14 óra között Törökbálint, vasútállomástól a Tó utca–Bajcsy-Zsilinszky utca–Baross utca–József Attila utca–Nyár utca–Géza fejedelem útja útvonalon érik el a Nyár utcai végállomásukat, ezért nem érintik a Kerekdomb utca és a Bartók Béla utca közötti megállókat. A 88-as buszra terelt vonalszakaszán a 172-es járat Vasút utca, Jókai Mór utca és Deák Ferenc utca, majd a 272-es busz Baross Gábor utca megállójában lehet felszállni. A 140B autóbusz

  • törökbálinti végállomása felé közlekedő járatai várhatóan 9:30 és 14 óra között a Kápolna utca és a Régivasútsor utca között a 173-as járat útvonalára terelve, annak Nyár utca, Deák Ferenc utca, Jókai Mór utca és Vasút utca megállóit érintve közlekednek. A buszjárat nem érinti a Bartók Béla utca és a Határ utca közötti megállókat. Az autóbuszok Törökbálint, bevásárlóközpont felé a Hosszúrét utcai megállóhelyről a megszokotthoz képest 3 perccel korábban indulnak 9:30 és 14:15 között.
  • budaörsi végállomása felé közlekedő járatai várhatóan 9 óra és 14:30 között a Régivasútsor utca és a Kápolna utca között a 172-es járat útvonalára terelve, annak Vasút utca, Jókai Mór utca, Deák Ferenc utca és Nyár utca megállóit érintve közlekednek. A buszjárat nem érinti a Határ utca és a Bartók Béla utca közötti megállókat.

A 172-es autóbusz törökbálinti végállomása felé közlekedő járatai várhatóan 9 és 14 óra között a Tükörhegy és a Köztársaság tér között a Kápolna utca–Sváb tér–Géza fejedelem útja–Bajcsy-Zsilinszky utca–Tó utca–Bajor Gizi utca–Kerekdomb utca–Széles utca–Blaha Lujza utca módosított útvonalon haladnak, ezért nem érintik a Bartók Béla utca és az Idősek otthona közti megállókat. A 172-es buszra a terelt vonalszakaszán a 173-as busz Nyár utca, Deák Ferenc utca, Jókai Mór utca, Vasút utca, a 88-as busz Törökbálint, vasútállomás, majd a 173-as busz Kerekdomb utca megállójában lehet felszállni.

A 173-as autóbusz kelenföldi végállomása felé közlekedő járatai várhatóan 9:30 és 14:30 között a Géza fejedelem útja és a Kápolna utca között a 172-es busz útvonalára terelve közlekednek, ezért nem érintik saját Törökbálint, vasútállomás és Bartók Béla utca közötti megállóikat. A 173-as buszra terelt vonalszakaszán a 88-as járat Törökbálint, vasútállomás, majd a 172-es busz Köztársaság tér, Kerekdomb utca, Törökbálint, vasútállomás, Vasút utca, Jókai Mór utca, Deák Ferenc utca és Nyár utca megállójában lehet felszállni. A módosított útvonalon közlekedő 173-as autóbusz Törökbálint vasútállomást kétszer is érinti. Elsőként Törökbálint, Köztársaság tér felé a 88-as autóbusz megállóban, majd második alkalommal Kelenföld vasútállomás M felé a 172-es autóbusz megállóban lehet felszállni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.