Változik a 19-es, a 41-es villamos, a 109-es busz és a D12-es hajójárat közlekedése rendezvény miatt június 29-én és 30-án

A Várkert Bazárnál 2018. június 30-án (szombaton) a V4 elnökség záróeseményéhez kapcsolódóan „V4 Évadzáró Ünnep – Egy csónakban evezünk” elnevezéssel rendezvényt tartanak. Az esemény miatt június 29-én (pénteken) az első járatindulástól július 1-jén (vasárnap) 6  óráig az előkészület, a próba, a rendezvény és a bontási munkálatok miatt a 19-es villamos rövidített, a 41-es villamos módosított, a 109-es autóbusz pedig meghosszabbított útvonalon közlekedik. A D12-es hajójárat június 30-án (szombaton) nem érinti a Müpa – Nemzeti Színház H és a Várkert Bazár megállót.

Közúti változások

Június 29-én (pénteken) 0:01-től július 1-jén (vasárnap) 6 óráig lezárják az I. kerületben:

 • az Öntőház utcát teljes hosszában;
 • a Lánchíd utcát teljes hosszában;
 • az Ybl Miklós teret;
 • és a Lánchíd utcai parkolót

Lezárják továbbá június 30-án (szombaton) 0:01-től éjfélig az I. kerületben:

 • az Apród utcát teljes hosszában;
 • a Fátyol utcát teljes hosszában;
 • a Fogas utcát teljes hosszában;
 • a Várkert rakpartot a teljes hosszában;
 • és a Döbrentei utcát a teljes hosszában.

Tilos megállni június 29-én (pénteken) 0:01-től július 1-jén 4:30-ig az I. kerületben:

 • az Öntőház utca mindkét oldalán;
 • a Lánchíd utca mindkét oldalán és a parkolóban,
 • és az Ybl Miklós téren Lánchíd utcától az Apród utcáig.

Illetve június 30-án (szombaton) 0:01-től éjfélig szintén tilos megállni az I. kerületben:

 • az Apród utcában az Attila úttól az Ybl Miklós térig;
 • a Döbrentei utca mindkét oldalán az Ybl Miklós tértől a Fogas utcáig;
 • és a Várkert rakparton az Ybl Miklós tértől a Döbrentei térig.

Változások a közösségi közlekedéseben

A rendezvény miatt a 19-es villamos megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H, valamint a Rudas Gyógyfürdő és a Kelenföld vasútállomás M között. A Várkert Bazár, a Clark Ádám tér és a Halász utca megálló mindkét irányban kimarad.

A 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhely között módosított útvonalon, mind a két irányban a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon halad, és nem érinti egyik irányban sem a Várkert Bazár, a Clark Ádám tér, a Halász utca, a Batthyány tér M+H, a Bem József tér és a Margit híd, budai hídfő megállót. A villamosok ideiglenesen az 56A villamos Döbrentei tér, Dózsa György tér, Krisztina tér, Mikó utca és Déli pályaudvar M; valamint a 17-es villamos Széll Kálmán tér M, Széna tér, Mechwart liget és Margit híd, budai hídfő megállóhelyén állnak meg.

A 109-es autóbusz, a Clark Ádám térig közlekedik a Batthyány térig a menetrend szerinti, majd a Fő utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Batthyány tér M+H meghosszított útvonalon. Az autóbuszok a 990-es autóbusz Batthyány tér M+H (Rákoskeresztúr irányú), Halász utca, Clark Ádám tér és Halász utca; valamint a saját Batthyány tér M+H végállomási megállóhelyén áll meg.

A D12-es hajójárat június 30-án (szombaton) nem érinti a Müpa – Nemzeti Színház H és a Várkert Bazár megállót.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.