Változik a 160-as, a 186-os és több éjszakai járat menetrendje

A III. kerületi Pünkösdfürdő utca – Ország út – Szentendrei út csomópontjában végzett útfelújítási munkálatok miatt változik az arra közlekedő 160-as, 186-os, 923-as, 934-es, 943-as és 960-as autóbuszjáratok közlekedése, 2018. július 2-ától várhatóan augusztus végéig.

160-as autóbusz

A Békásmegyer H felé közlekedő 160-as autóbusz a Kert sor megállóig változatlan útvonalon halad, majd tovább a Nád utca – Hollós Korvin Lajos utca – Dózsa György út – Ezüsthegy utca – Táncsics Mihály utca – jobbra Ország út – Békásmegyer H végállomás terelt útvonalon jár. Az autóbusz nem érinti a Nád utca, a Pünkösdfürdő utca és a Békásmegyer H megállókat.

Az autóbuszokra a Nád utcában a Hollós Korvin Lajos utca kereszteződése előtt, illetve a Donát utca felé közlekedő 186-os autóbusz Zemplén Győző utca, Hősök tere, Templom utca és Gulácsy Lajos utca megállóiban lehet felszállni.

Az Óbudai Rendelőintézet felé közlekedő 160-as autóbusz a Békásmegyer H végállomásról elindulva az Ország út –Táncsics Mihály utca – Ezüsthegy utca – Dózsa György út –Nád utca terelt útvonal után ismét az eredeti vonalán jár. Az autóbuszok nem érintik a Pünkösdfürdő utca és a Nád utca megállókat, azokra a 143-as autóbusz Gulácsy Lajos utca, Templom utca, Hősök tere és  Zemplén Győző utca megállóiban lehet felszállni.

186-os autóbusz

A Donát utca felé közlekedő 186-os autóbusz a Békásmegyer H végállomásról elindulva az Ország út –Táncsics Mihály utca – Donát utca terelt útvonalon, majd ismét az eredeti vonalán jár. Az autóbusz nem érinti a Pünkösdfürdő utca, a Nád utca, a Zemplén Győző utca, a Hősök tere, a Templom utca és a Gulácsy Lajos utca megállókat. Az autóbusz helyett a csomópontokban a 160-as autóbusz igénybevétele ajánlott. A 186-os autóbuszra a Donát utcában, a körforgalom után kijelölt Gulácsy Lajos utca nevű ideiglenes megállóban lehet felszállni.

923-as, 934-es, 943-as és a 960-as autóbusz

A munkálatok ideje alatt változik a 923-as, a 934-es, a 943-as és a 960-as autóbuszok közlekedése is. A járatok útvonalának változása mellett módosul azok végállomási indulása is, melyek az alábbiak szerint alakulnak. Az éjszakai buszok megváltozott menetrendje a linkekre kattintva érhetők el: 923, 934, 943 és 960.

A Dél-pesti autóbuszgarázs felé közlekedő 923-as autóbusz Békásmegyer H végállomásról indulva az Ország út –Táncsics Mihály utca – Ezüsthegy utca – Dózsa György út – Hollós Korvin Lajos utca –Vasút sor terelt útvonal után ismét az eredeti vonalán halad. Az autóbusz nem érinti a Pünkösdfürdő utca megállóhelyet, helyette az autóbuszra a 960-as autóbusz ideiglenes Nád utca megállójában lehet felszállni. Változik az járat Békásmegyer H végállomásról történő indulási ideje is.

A Nyugati pályaudvar M felé közlekedő 934-es autóbusz a Békásmegyer H végállomásról elindulva az Ország út –Táncsics Mihály utca – Ezüsthegy utca – Dózsa György út – Hollós Korvin Lajos utca – Vasút sor  Pünkösdfürdő utca terelt útvonal után ismét az eredeti vonalán jár. Az autóbusz nem áll meg a terelt  útvonalon található megállókban. Változik a járat Békásmegyer H végállomásról történő indulási ideje is.

A 943-as autóbuszok Szentendre végállomásról történő indulási ideje módosul.

A Móricz Zsigmond körtér M felé közlekedő 960-as autóbusz a Pünkösdfürdő utcáig változatlan, majd a Batthyány utca –Szent István utca –Szentendrei út – Vasút sor –Hollós Korvin Lajos utca terelt útvonal után ismét az eredeti vonalán halad. Az autóbusz nem érinti a Békásmegyer H és a Pünkösdfürdő utca megállókat.

A Békásmegyer, Újmegyeri tér felé közlekedő 960-as autóbusz a Békásmegyer H megállóig változatlan, majd tovább az Ország út – Táncsics Mihály utca – Ezüsthegy utca – Dózsa György út – Hollós Korvin Lajos utca – Vasút sor – Pünkösdfürdő utca terelt útvonal után ismét az eredeti vonalán jár. A járat a Pünkösdfürdő utca megállójában kétszer is megáll az átszállások biztosítása érdekében.