Újabb budapesti buszvonalakon lép életbe elsőajtós felszállási rend

Újabb budapesti közösségi közlekedési járatokon vezet be elsőajtós felszállási rendet a Budapesti Közlekedési Központ. 2018. június 30-tól (szombattól) a 33-as, a 68-as, a 114-es és a 213-as vonalon hétvégén, a 146A buszra pedig a hét minden napján csak az első ajtónál lehet felszállni, ahol a járművezető ellenőrzi az utasok jegyének, bérletének, egyéb utazási okmányának érvényességét. Kérjük utasainktól, hogy jegyüket, bérletüket készítsék elő, előtt és felszálláskor mutassák be a járművezetőnek, ezzel gyorsítva a megállóhelyi utascserét.

2018. június 30-tól (szombattól) a 33-as, a 68-as, a 114-es és a 213-as vonalon közlekedő járművekre szabadnap és munkaszüneti nap, a 146A buszra pedig a hét minden napján csak az első ajtónál lehet felszállni, ahol a járművezetőnek be kell mutatni érvényes jegyünket, bérletünket, utazási okmányunkat.

Az utasoktól számos pozitív visszajelzés érkezett a BKK-hoz a felszállási rend bevezetésével kapcsolatban, hiszen az új rendszerben az utazási feltételeket és általában a közösségi közlekedés használata során elvárható rendszabályokat be nem tartók száma is csökkent a járműveken. A kezdeményezés eredményességét mutatja az is, hogy az ellenőrzésnek köszönhetően folyamatosan növekszik a BKK jegyárbevétele.

A BKK arra kéri utasait, hogy támogassák a járművezetők munkáját – ezáltal az autóbuszok menetrend szerinti közlekedését – azzal, hogy jegyüket, bérletüket már az utazást megelőzően előkészítik, illetve a járművekre történő felszállás után az autóbusz belsejébe fáradnak és a leszálláshoz a hátsó ajtókat veszik igénybe.

A fővárosban számos helyen található jegy- és bérletértékesítő automata, ügyfélközpont, illetve pénztár, a legközelebbi értékesítési pont pedig könnyen megtalálható a BKK honlapján a https://bkk.hu/pontkereso/ címen. A Budapest-bérlet tetszőleges kezdőnappal váltható, a vonaljegy ára elővételben 350 forint. Amennyiben felszálláskor az utas nem rendelkezik érvényes jeggyel vagy bérlettel, 450 forintért vásárolhat vonaljegyet a járművezetőnél, a BKK azonban javasolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket előre vásárolják meg.

A BKK weboldalán a https://bkk.hu/elsoajtos-felszallasi-rend-a-bkk-jaratain címen további információk olvashatók az elsőajtós felszállási rendről.

Budapest, 2018. június 27.

Budapesti Közlekedési Központ