Sávlezárások és ideiglenes forgalmi rend az Erzsébet híd környékén távhővezeték-építés miatt

2018. július 1-től, vasárnaptól forgalomkorlátozások lesznek az Erzsébet híd környékén a FŐTÁV Zrt. távhővezeték-építési és -bővítési munkái miatt. A pesti oldalon sávlezárásokra kell számítani a Kossuth Lajos utcában a Váci utca és a Szép utca között, valamint az Erzsébet híd lehajtó ágán is, de a forgalom a munkálatok ezen szakaszában a Kossuth Lajos utcában végig két-két sávon haladhat. Budán jelenleg csak a Rác fürdő mellett húzódó Hadnagy utca forgalmát korlátozzák. Június 30-án, szombaton és július 1-jén, vasárnap toronydarubontás miatt a Kossuth Lajos utca Buda felé vezető útpályán egy rövid szakaszon csak egy forgalmi sávon lehet majd haladni; az ott közlekedő buszok Ferenciek tere M megállóját hátrébb helyezik, azokra a Városház utca kereszteződése előtt lehet majd felszállni.

Július 1-én, vasárnap a Szabad sajtó úton a Váci utca kereszteződésénél lezárják a Buda felé vezető belső forgalmi sávot, a csomópontban várhatóan augusztus végéig ideiglenes forgalmi rend lesz érvényben. Az ellenkező irányban sávszűkületre kell számítani. Budán a Rác fürdő környezetében is megkezdődnek a távhővezeték-építési és -bővítési munkák a Hadnagy utca teljes lezárásával. (A munkálatok a Krisztina körút forgalmát nem érintik.) Július 2-től, hétfőtől a Szabad sajtó út Buda irányú útpályáján a Váci utca utáni szakaszon lezárják az autóbuszsávot, ezért két forgalmi sávon haladhat majd a forgalom.

A július 2-8-ig tartó héten a Kossuth Lajos utcában a Városház utca és a Szép utca között a Buda felé vezető belső forgalmi sávját átvezetik az ellenkező irányú útpályára, ezért itt irányonként két-két forgalmi sávon haladhat majd a forgalom. Ugyanebben az egy hetes időszakban a Március 15. tér környékén is forgalomkorlátozásokra kell számítani. Az Erzsébet hídi lehajtó forgalmát a Duna utca vonalában az ellenkező irányú útpályára terelik át. Az Erzsébet híd alatt a felső rakparti szakaszon is sávlezárásra kell számítani.

A távhővezeték-építés várhatóan a jövő év elejéig tart, a BKK a később életbe lépő forgalmi változásokról is részletes tájékoztatást ad majd. A FŐTÁV Zrt. arra törekszik, hogy az ideiglenesen, szakaszosan lezárt forgalmi sávokat minél előbb visszaadják a forgalomnak.

További változások a Ferenciek terén június 30-án és július 1-jén

Június 30-án, szombaton és július 1-jén, vasárnap toronydarut bontanak a Ferenciek terén, ezért a Buda felé vezető útpályán egy rövid szakaszon csak egy forgalmi sávon lehet majd haladni. A Kossuth Lajos utcán közlekedő buszjáratok – az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E, a 178-as, valamint a 908-as, a 956-os és a 973-as busz – Buda irányú Ferenciek tere M megállóját erre a hétvégére hátrébb, a Városház utca kereszteződése elé helyezik át.

Budapest, 2018. június 29.

Budapesti Közlekedési Központ