Pótlóbusz jár a 42-es villamos helyett, a 68-as autóbusz pedig módosított útvonalon jár rendezvény miatt 2018. június 10-én

A Kispesti Városünnep rendezvény miatt 2018. június 10-én (vasárnap) a XIX. kerületi Ady Endre utat lezárják a Kisfaludy utca és a Petőfi utca között, ezért 42-es villamos helyett a Határ út M és a Kispest, Tulipán utca között pótlóbusz közlekedik. A 42-es pótlóbusz a Kispest, Tulipán utca felé a Határ út M–Ferde utca–Ady Endre út-Hunyadi utca–Hunyadi tér–Nádasdy utca–Kossuth Lajos utca–Ady Endre út-Vas Gereben utca–Tóth Árpád utca–Tulipán utca–Kispest, Tulipán utca útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg: Határ út M (felszállóhely): a Ferde utcában; Corvin körút és Hungária út: a 42-es villamos megállóhelyén; Áchim András utca: a 151-es autóbusz megállójában, a Hunyadi utcában; Batthyány utca: a 194-es autóbusz megállóhelyén; Kossuth Lajos utca, Áchim András utca  és Ady Endre út: a 68-as autóbusz megállóhelyén; Vas Gereben utca: a 42-es villamos megállóhelyén; Kispest, Tulipán utca (leszállóhely): 42-es villamos végállomásán. A 42-es pótlóbusz a Határ út M felé a Kispest, Tulipán utca–Ady Endre út-Kossuth Lajos utca–Nádasdy utca–Hunyadi tér–Hunyadi utca–Ady Endre út–Mátyás király utca–Üllői út–Határ út M útvonalon halad, és az alábbi megállókban áll meg: Kispest, Tulipán utca (felszállóhely), Vas Gereben utca és Kossuth Lajos utca: a 42-es villamos megállóhelyén; Áchim András utca és Nádasdy utca: a   68-as autóbusz megállóhelyén; Batthyány utca és Hunyadi tér: a 194-es autóbusz megállóhelyén; Áchim András utca és Ady Endre út (Hunyadi utca): a 151-es autóbusz megállóhelyén; Hungária út és Corvin körút: a 42-es villamos megállóhelyén; Határ út M: a 99-es autóbusz megállóhelyén; Határ út M (leszállóhely): a 914-es autóbusz megállóhelyén. A 68-as autóbusz az Akadémiaújtelep, 525. tér felé a Kossuth Lajos utcában az Ady Endre út torkolatáig változatlan, majd az Ady Endre út–Vas Gereben utca–Üllői út–Simonyi Zsigmond utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Templom tér és a Kisfaludy utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 93-as autóbusz Villanytelep és Árpád út, valamint a 914-es autóbusz Fő utca megállójában áll meg. A 68-as autóbusz a Vas Gereben utca felé a Kispest, Kossuth térig változatlan, majd az Üllői út–Vas Gereben utca–Ady Endre út–Kossuth Lajos utca módosított útvonalon halad, és nem érinti az Ady Endre út (Báthory utca) és a Templom tér megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 914-es autóbusz Fő utca, valamint a 93-as autóbusz Árpád utca és Villanytelep megállójában állnak meg. Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.