Módosított útvonalon jár a 198-as autóbusz a Táncsics Mihály út/Szabadság utcai vasúti átjáró lezárása miatt július 2-án és 3-án

A 198-as autóbusz 2018. július 2-án és 3-án (hétfőn és kedden) 21 órától az utolsó járatindulásig módosított útvonalon közlekedik, mert lezárják a XVII. kerületi Táncsics Mihály út/Szabadság utcai vasúti átjárót vágányjavítási munkák miatt. Ez idő alatt a közúti forgalom számára a Szabadság utca–Ferihegyi út kerülő úton át közelíthető meg a vasúton túli terület.

A 198-as autóbusz Rákoscsaba-Újtelep, Tóalmás utca felé a Baross utca–Szabadság utca–Ferihegyi út–Széchenyi utca–Újlak utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Lőrinci út (Szabadság utca), a Bánya part, a Bulyovszky utca és az Árpád fejedelem utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 46-os és a 98-as autóbusz Ferihegyi út, Bulyovszky utca és Széchenyi utca megállójában, valamint a Széchenyi utcában a Bakancsos utca kereszteződése után állnak meg.

A 198-as autóbusz a Dél-pesti autóbuszgarázs felé az Újlak utca–Széchenyi utca–Ferihegyi út-Szabadság utca–Baross utca módosított útvonalon halad, és nem érinti az Árpád fejedelem utca, a Bulyovszky utca, a Bánya part, a Lőrinci út (Szabadság utca) és a Rákoshegy vasútállomás megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Széchenyi utcában a Bakancsos utca kereszteződése előtt, valamint a 46-os és a 98-as autóbusz Széchenyi utca, Bulyovszky utca, Szabadság utca és Rákoshegy vasútállomás megállójában állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.