A H9-es HÉV rövidített útvonalon közlekedik karbantartás miatt 2018. június 16-ától 22-éig

A H9-as HÉV rövidített útvonalon, az Örs vezér tere és Cinkota között közlekedik 2018. június 16-án (szombaton) az első járatindulástól június 22-én (pénteken) az utolsó járatindulásig karbantartási munkálatok miatt. A HÉV-szerelvények helyett Cinkota H és Csömör H között pótlóbuszokkal lehet utazni. Örs vezér teréről és Cinkotáról a HÉV-szerelvények változatlan követési időközzel közlekednek. A Cinkota H végállomáson a 175-ös autóbusz megállóját áthelyezik. Valamennyi pótlóbuszon kerékpár szállítása megengedett.

A H9-es pótlóbusz mindkét irányban az alábbi megállókban áll meg:

  • Cinkota H: a 175-ös autóbusz végállomásán;
  • Árpádföld, Bekecs utca és Szabadságtelep H: a 31-es autóbusz megállóhelyén;
  • Csömör, Hunyadi János utca; Csömör, Béke tér és Csömör H: a Csömör-busz megállóhelyén.

175-ös autóbusz

A Cinkota H végállomáson a 175-ös autóbusz megállóját áthelyezik a buszforduló belső szervízútján lévő megállóba, ami közös le- és felszállóhelyként üzemel.

Menetrendi információk

A HÉV-pótló autóbuszok a HÉV menetrendtől eltérő időpontokban indulnak Csömör állomásról, indulás előtt kérjük, tájékozódjanak. A HÉV-pótló buszok nem rendelkeznek FUTÁR fedélzeti egységgel, ezért a BKK utazástervezőjén, valamint a közterületi kijelzőkön az autóbuszok közlekedéséről csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A pótlóbuszról a HÉV-re vagy a HÉV-ről a pótlóbuszra történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbben forgalmazott gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet a pótlástól függetlenül korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.

Szabadságtelep H megálló és Csömör H végállomás között a HÉV-re érvényes díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók. A kizárólag a csömöri megállóhelyek közötti utazások esetében 10 km-es HÉV jegyek használhatók, míg az olyan utazások esetében, amelyeknek kiindulási vagy végállomása Csömör, Hunyadi János utca vagy Csömör, Béke tér, azok esetében ezen megállókat díjszabási szempontból Csömör H végállomásnak kell tekinteni. Mindazon HÉV bérletek, amelyek Szabadságtelep H megálló és Csömör H végállomás között érvényesek, a pótlóbusz bármely, Szabadságtelep H–Csömör H szakaszon található megállójában jogosítanak fel- és leszállásra.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.