A H6-os HÉV helyett pótlóbusz jár a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső között 2018. június 9-én és 10-én, valamint június 23-án és 24-én

A H6-os HÉV két júniusi hétvégén: 2018. június 9-én és 10-én, valamint 2018. június 23-án és 24-én (szombaton és vasárnap) rövidített útvonalon, Dunaharaszti külső és Ráckeve, illetve Tököl között jár karbantartási munkák, valamint a Grassalkovich úti felüljáró felújításához kapcsolódó kiegészítő munkák miatt. A HÉV-szerelvények helyett Közvágóhíd H és Dunaharaszti külső H között H6-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik. Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett.

Forgalmi rend a munkák ideje alatt

  • A H6-os HÉV rövidtett útvonalon, Dunaharaszti külső és Ráckeve, illetve Tököl között közlekedik.
  • H6-os pótlóbusz közlekedik Közvágóhíd H és Dunaharaszti külső H között, melyre a Közvágóhíd H végállomáson a Kvassay Jenő úton a Budapest Park oldalával szemközt, Dunaharaszti külső H végállomáson a Fő úton, a HÉV-kocsiszín mellett lehet felszállni. A pótlóbusz a HÉV nyomvonalát követve közlekedik, Pesterzsébet felsőtől Soroksár, Hősök teréig a 66-os busz; a Szent István utcánál a 135-ös busz, Millenniumteleptől Dunaharaszti külsőig a HÉV-állomásokhoz tartozó hévpótló-megállóhelyeken áll meg.
  • A csatlakozás biztosítása érdekében módosul a 2-es és a 24-es villamos menetrendje a kora reggeli órában, a reggeli első Közvágóhídra érkező HÉV-pótló buszról át lehet szállni mind a Jászai Mari tér felé közlekedő 2-es, mind a Keleti pályaudvar M felé induló 24-es villamosra.

Menetrendi információk

A pótlóbuszok indulásáról a BKK FUTÁR utazástervezőben és a közterületi kijelzőkön csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg.

Díjszabási tudnivalók

A pótlóbuszokon Budapest közigazgatási határán belül, a Közvágóhíd H és a Millenniumtelep H közötti szakaszon a Budapesten belül érvényes helyi; a Millenniumtelep H és Dunaharaszti külső H közti szakaszon pedig a HÉV-re érvényes helyközi díjszabás szerinti jegyek és bérletek használhatók.  A pótlás miatti kényszerű átszállás nem minősül útmegszakításnak. A  HÉV-ről  a pótlóbuszokra vagy viszont történő átszállásnál az egyszeri utazásra szolgáló jegyek – a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy – használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel lehet tovább utazni. A kezelt vonal- és gyűjtőjegyeket átszállás után a jegy számkocka nélküli végén ismét kezelni kell (a nyomdai kivitelű, tömbbe fűzött gyűjtőjegyeket ehhez természetesen ki kell tépni a tömbből). A mindkét végén számkockával ellátott, egy darabból álló átszállójegyet ilyen esetben nem kell újra kezelni, mivel a másik végén is olyan számkockával rendelkezik, amelyet korábbi átszálláskor már kezeltek, vagy későbbi átszálláskor kezelni fognak.