A Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagút átépítése miatt augusztus második feléig változnak a gyalogos- és a biciklis útvonalak

A Lánchíd budai hídfője alatti villamosalagút 2015 márciusában kezdődött átépítése miatt 2015. július 13-ától (hétfőtől) úgynevezett kutatógödröket ásnak a rakparti gyalogos és kerékpárúton, amelyek kisebb munkaterületeket foglalnak el, de 15-éig (szerdáig) a gyalogos és a biciklis közlekedés továbbra is biztosított lesz. Július 15-étől azonban várhatóan augusztus második feléig a Halász utcai felhajtó és a Lánchíd között lezárják a gyalog- és kerékpárutat. Ezért a gyalogosok a villamossín másik, házak felőli oldalán, a biciklisek pedig kerülőúton haladhatnak.

A kerékpárosok augusztus elejéig

  • a Clark Ádám tér felé a Halász utcai rakparti lehajtón és a Halász utcán keresztül tekerhetnek a Fő utcáig, ahol a közös busz- és kerékpársávban közelíthetik meg a Clark Ádám téri körforgalmat. A körforgalomban kerékpáros nyomokkal kijelölt útvonalon érhetik el a Lánchíd utcai kerékpársávot, illetve innen kijelölt kerékpárúton keresztül térhetnek vissza a part menti gyalog- és kerékpárútra.
  • a Batthyány tér felé a Jégverem utcai kereszteződésnél a jelenleg használaton kívüli villamosvágányt keresztezve tudnak eljutni a Bem rakparti útpályára, ahol kerékpáros nyomokkal jelölt útvonalon keresztül érhetik el a Halász utcai rakparti lehajtóutat, ahol visszakerekezhetnek a part menti gyalog- és kerékpárútra.

Várhatóan augusztus elejétől mintegy 3 hétig lezárják a Lánchíd budai hídfője alatti gyalogos alagutat is. A gyalogosok a Clark Ádám téren kijelölt 3 zebrán keresztül, majd a hídfő melletti lépcsőkön haladhatnak. A kerékpárosok ebben az időszakban

  • a Clark Ádám tér felé továbbra is az előző bekezdésben ajánlott kerülőúton hajthatnak.
  • a Batthyány tér felé a Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart a javasolt kerülő útvonal.

A közúti forgalom rendjében a munkavégzés miatt nem lesz változás.

Budapest, 2015. július 10.

Budapesti Közlekedési Központ