Hajójáratok Budapesten

D14-ES HAJÓJÁRAT

 

Menetrend

A D14-es kompjárat – korábban Soroksári rév – a XXI. és a XXIII. kerületet köti össze a Dunán. A Csepel-Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között közlekedő rév menetrendje itt érhető el: 

 
14

 

 
Díjszabás


A járat teljes árú révjeggyel (170 forint), tanulóknak (110 forint), illetve nyugdíjasoknak szóló révjeggyel (110 forint) vehető igénybe.

A révjegyeken kívül az alábbi napijegyek és budapesti bérletek jogosítanak utazásra:

  • Budapest-jegyek (Budapest 24 órás jegy, Budapest 72 órás jegy, Budapest csoportos 24 órás jegy);
  • kedvezményes csoportos tanulójegy, rendezvényhez kapcsolódó jegy;
  • Budapest-bérletek (az összes olyan bérlet, amelyiknek a nevében szerepel a „Budapest-bérlet” kifejezés);
  • havibérlet álláskeresőknek.

A révjegyek megvásárolhatók elővételben a BKK Ügyfélközpontokban, a jegypénztárakban, vagy a személyzettől a helyszínen. 

A réven a Budapest Kártyák is felhasználhatók a rajtuk jelölt érvényességi időben.

A helyi közlekedésben díjmentes utazásra jogosultak a révet is díjmentesen vehetik igénybe. A kedvezményes bérletek (tanuló, nyugdíjas, kisgyerekes) szintén jogosítanak a révvel utazásra.

A révjegyek (és az egyéb napijegyek, bérletek, Budapest Kártyák) csak egy személy utazására jogosítanak. Kerékpár, motorkerékpár (valamint utánfutó, ló, quad), személygépjármű, tehergépjármű vagy autóbusz szállítása az ezekre szolgáló külön révjegy váltásával lehetséges.

A kompon kerékpárt és kutyát is szállíthatsz. Kerékpár szállítása külön kerékpárjeggyel vagy kerékpárbérlettel lehetséges, kutyát pedig külön teljes árú személyjeggyel, Budapest-jeggyel vagy kutyabérlettel szállíthatsz. Minden másban a kutyaszállításra vonatkozó szabályokat kell figyelembe venni.

További információkat a jegyekről, bérletekről itt, az értékesítési pontokról pedig itt találsz.

 

További információk
  • A hajók zárt, fűthető belső térrel és nyitott fedélzeti utastérrel rendelkeznek. Befogadóképességük korlátozott, a személyzet az előírtnál több utast nem enged fel.
  • Kérjük, a hajó kikötése előtt ne lépj a hídra. A kikötés előtt a hídra lépők pénzbírsággal sújthatók.