Hajójáratok Budapesten

MAHART BUDAPESTI KÖRJÁRAT

 

MAHART-BKK hajó közlekedik a Dunán
Fotó: MAHART

 

A MAHART ismét menetrend szerinti hajójáratot indított a Duna fővárosi szakaszán. A közösségi közlekedés alternatívájaként is igénybe vehető Budapesti Körjárattal utazva különleges szemszögből csodálhatók meg Budapest nevezetességei és a páratlan Duna-parti panoráma. A hajójáratra keddtől péntekig munkanapokon a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni; a feltételekről részletesen alább, a díjszabás című fejezetben olvashatsz.

A MAHART hajójárata a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik a Vigadó tér–Akadémia–Margitsziget (Sportuszoda)–Batthyány tér–Vigadó tér útvonalon:

 

a mahart-bkk hajó útvonala
koppints az ábrára a nagyításért

 

Menetrend

 

A hajójárat minden héten keddtől vasárnapig, 11:00-tól 19:00-ig kétóránként indul. Az utolsó járat 20:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Vigadó tér, 5. ponton 11:00 13:00 15:00 17:00 19:00
Akadémia, 1. ponton 11:10 13:10 15:10 17:10 19:10
Margitsziget, Sportuszoda 11:25 13:25 15:25 17:25 19:25
Batthyány tér, 1. ponton 11:40 13:40 15:40 17:40 19:40
Vigadó tér, 5. ponton 12:15 14:15 16:15 18:15 20:15

 

 

Díjszabás

Keddtől péntekig díjmentesen fel lehet szállni a járatra érvényes BKK havibérlettel, vagy annál hosszabb érvényességű bérlettel is. A papír alapú Budapest-bérlettel, vagy akár a BudapestGO-ban megvásárolt digitális bérlettel is lehet hajózni.

A hajójáratot a MAHART üzemelteti, az tehát nem a közszolgáltatás része, így arra a helyi közlekedési kedvezmények – így például a gyermekek, a 65 év felettiek és a fogyatékkal élők MÁK-kártyával történő díjmentes vagy kedvezményes utazása – nem érvényesek. 

Szombaton és vasárnap, illetve a Budapest-bérlettel nem rendelkező személyeknek a hajókra megváltható felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes. Kutyát és kerékpárt 1000 forintért lehet szállítani. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra.

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség. 

A jegyvásárláshoz a MAHART SZÉP-kártyát is elfogad, amellyel csak a Vigadó téri hajóállomáson lehetséges fizetni.

 

MAHART-BKK hajó közlekedik a Dunán
Fotó: MAHART

 

Még több információ a MAHART oldalán.

 

D14-ES HAJÓJÁRAT

 

Menetrend

A D14-es kompjárat – korábban Soroksári rév – a XXI. és a XXIII. kerületet köti össze a Dunán. A Csepel-Királyerdő és Soroksár, Molnár-sziget között közlekedő rév menetrendje itt érhető el: 

 
14

 

Díjszabás


A járat teljes árú révjeggyel (170 forint), tanulóknak (110 forint), illetve nyugdíjasoknak szóló révjeggyel (110 forint) vehető igénybe.

A révjegyeken kívül az alábbi napijegyek és budapesti bérletek jogosítanak utazásra:

  • Budapest-jegyek (Budapest 24 órás jegy, Budapest 72 órás jegy, Budapest csoportos 24 órás jegy);
  • kedvezményes csoportos tanulójegy, rendezvényhez kapcsolódó jegy;
  • Budapest-bérletek (az összes olyan bérlet, amelyiknek a nevében szerepel a „Budapest-bérlet” kifejezés);
  • havibérlet álláskeresőknek.

A révjegyek megvásárolhatók elővételben a BKK Ügyfélközpontokban, a jegypénztárakban, vagy a személyzettől a helyszínen. 

A réven a Budapest Kártyák is felhasználhatók a rajtuk jelölt érvényességi időben.

A helyi közlekedésben díjmentes utazásra jogosultak a révet is díjmentesen vehetik igénybe. A kedvezményes bérletek (tanuló, nyugdíjas, kisgyerekes) szintén jogosítanak a révvel utazásra.

A révjegyek (és az egyéb napijegyek, bérletek, Budapest Kártyák) csak egy személy utazására jogosítanak. Kerékpár, motorkerékpár (valamint utánfutó, ló, quad), személygépjármű, tehergépjármű vagy autóbusz szállítása az ezekre szolgáló külön révjegy váltásával lehetséges.

A kompon kerékpárt és kutyát is szállíthatsz. Kerékpár szállítása külön kerékpárjeggyel vagy kerékpárbérlettel lehetséges, kutyát pedig külön teljes árú személyjeggyel, Budapest-jeggyel vagy kutyabérlettel szállíthatsz. Minden másban a kutyaszállításra vonatkozó szabályokat kell figyelembe venni.

További információkat a jegyekről, bérletekről itt, az értékesítési pontokról pedig itt találsz.

 

További információk
  • A hajók zárt, fűthető belső térrel és nyitott fedélzeti utastérrel rendelkeznek. Befogadóképességük korlátozott, a személyzet az előírtnál több utast nem enged fel.
  • Kérjük, a hajó kikötése előtt ne lépj a hídra. A kikötés előtt a hídra lépők pénzbírsággal sújthatók.