Biztonságos közlekedés Budapesten

Vigyázunk rád!

A BKK minden munkatársa azon fáradozik, hogy a járműveinken kényelemben utazzatok és biztonságban érezzétek magatokat a nap 24 órájában. Az elmúlt években több fejlesztés is ügyfeleink biztonságát szolgálta: 

 

 

Kamerák a járműveken

2 234 budapesti járművön üzemel kamera

A kamerák jelenléte önmagában is elrettentő erővel bír, de a felvételek segítenek az utasokat, a járművezetőket, a járműveket érintő balesetek, káresetek körülményeinek kivizsgálásában is.

 

biztonsági kamera a Combino villamos utasterében

 

BKK biztonsági szolgálat

A BKK biztonsági szolgálat munkatársai a nap 24 órájában felügyelik a rendet járatainkon.

A biztonsági és vagyonőrök szúrópróba-szerűen járőröznek a legforgalmasabb vonalakon, a mobil biztonsági egységek probléma esetén riadóztathatóak.
 

a BKK biztonsági szolgálatának munkatársai egy villamoson

 

Járatellenőrzések

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai együttműködés keretében rendszeres ellenőrzéseket tart a közösségi közlekedési eszközökön és megállóhelyeken. 

Az akciók alkalmával a rendőrök a járatokat, megállóhelyeket és azok környékét ellenőrzik.

 

 

rendőrök járőröznek egy metrószerelvényen

 

A társaság továbbra is megtesz mindent, hogy Budapest vonalain mindenki nyugodtan, biztonságosan utazhasson. Ehhez azonban fontos, hogy az utasok is figyeljenek egymásra, és ne habozzanak cselekedni, ha egy utastársuk segítségre szorul. A Budapesti Közlekedési Központ arra kéri ügyfeleit, hogy probléma esetén azonnal értesítsék a járaton dolgozó vagyon- és biztonsági őröket vagy  jegyellenőröket, ha ők nem elérhetőek, akkor a járművezetőt, vagy szükség esetén a rendőrséget.

 

Hírek a témában

A 2-es metró vonalát ellenőrizték a rendőrök, egy körözött személyt elfogtak 
Meghatározó mérföldkő a fővárosi járműpark életében: 150 új busz érkezik Budapestre 
Rend és tisztaság a Keleti pályaudvarnál – folytatta közös akcióját a BKK