Közösségi rakpartfigyelés

Figyeljük együtt a rakpart forgalmát, segíts nekünk infókat gyűjteni, és válj te is a közösség részévé!

 

Mi a célja ennek az egésznek?

A BKK adatközpontjában minden közlekedési módra kiterjedően folyamatosan gyűjtjük a forgalmi adatokat, hogy azok segítségével működtessük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Célunk, hogy a közösség erejével és bevonásával is gyűjtsünk adatot arról, hogy hogyan használjuk a rakpartot. Ehhez az adatgyűjtéshez bárki csatlakozhat, akinek van okostelefonja és az Instargram vagy a Facebook regisztrált felhasználója.

 

Hogyan vehetsz részt a programban?

Ha részt szeretnél venni a programban, a Jane Haining rakparton, a Vigadó tér közelében kihelyezett „Közösségi rakpartfigyelés” táblánk segítségével egy képet, vagy egy maximum 30 mp-es videót kell készítened. Ezt követően töltsd fel a felvételt az Instagramra vagy a Facebookra a #bkkrakpartfigyeles hashtaggel ellátva, és jelöld meg a pontos időpontot is (nap-óra-perc).

 

a közösségi rakpartfigyelés projekthez kihelyezett fotókeret a Jane Haining rakparton

 

Miért érdemes részt venned?

Számunkra nagyon fontos, hogy a lehető legpontosabb és legnagyobb számú adat álljon a BKK rendelkezésére, hiszen ezek alapján tudjuk a megnyitott Pesti alsó rakpart használatát megvizsgálni.    

Ha csatlakozol kezdeményezésünkhöz – akár csak egy felvétel elkészítésével és feltöltésével – hatalmas segítséget nyújtasz munkánk minél precízebb elvégzéséhez.

Másik nagyon fontos alapelvünk Budapest élő, lüktető és folyamatosan mozgásban lévő közösségének a megszólítása, bevonása a főváros működésébe. Ezért talán a legjobb válasz arra, hogy miért vegyél részt ebben a programban az, hogy te is aktív részese legyél a város életének.

 

Mi történik a képekkel és videókkal?

Miután a képet vagy videót feltöltötted az Instagramra vagy a Facebookra, a  BKK ezeket összegyűjti és letölti. Ettől számítva az eredeti felvételeket 1 hónap időtartamig tároljuk, ezt követően pedig töröljük. A BKK kezelésébe kerülő képeket anonimizáljuk, és az adatvédelmi szabályoknak megfelelően kezeljük. Ez azt jelenti, hogy a képeken esetlegesen szereplő személyek felismerhetőségét is megszüntetjük. A BKK az így gyűjtött adatokat kommunikációs célokra felhasználhatja.

 

kerékpározók, sétálók, szabadidejüket töltők a Pesti alsó rakparton

 

Hogyan töltsd fel? Milyen felbontású, hosszúságú legyen a videó?

 

A Facebookra:

  1. A hírfolyam vagy az idővonal tetején kattints a Fénykép/videó pontra.
  2. Válaszd ki a megosztani kívánt fényképeket.
  3. Célközönségednek válaszd ki a Nyilvános lehetőséget, majd kattints a Közzététel gombra.

A bejegyzésben mindenképpen tüntesd fel a #bkkrakpartfigyeles hashtaget, valamint a pontos időpontot is (nap-óra-perc). A felvételt zoomolás nélkül készítsd el, videó esetén a videó maximális hossza 30 másodperc legyen.

 

Az Instagramra:

  1. Kattints a bal oldalon a  ikonra.
  2. Válaszd ki az elkészített felvételt a Galériádból, vagy kattints a fényképezőgép ikonra és készítsd el a felvételt.
  3. A felvételt zoomolás nélkül készítsd el, videó esetén a videó maximális hossza 30 másodperc legyen.
  4. Kattints jobbra fent a Tovább gombra.
  5. Ha a Galériádból választottad ki a képet kattints jobbra fent a Tovább gombra megint.
  6.  Írj képaláírást, amiben mindenképpen tűntesd fel a #bkkrakpartfigyeles hashtaget, valamint a pontos időpontot (nap-óra-perc). A Speciális beállítások lehetőségre, majd a Hozzászólás lehetőségének kikapcsolása mellé kattintva kikapcsolhatod a hozzászólásokat a bejegyzésednél. Ez a lépés természetesen nem kötelező.
  7. Ha elkészültél, kattints a jobbra fent található Tovább elemre.

 

fiatal férfi fotózza a rakparti forgalmat a rakpartfigyelés projekthez kihelyezett fotókeret segítségével

 

Van-e valamilyen technikai feltétel?

A felvételt zoomolás nélkül készítsd el a rakparton elhelyezett tábla bal alsó sarkához pontosan illesztve okostelefonodat, videó esetén a videó maximális hossza 30 másodperc legyen. Ezt követően töltsd fel a felvételt az Instagramra vagy a Facebookra a #bkkrakpartfigyeles hashtaggel ellátva és jelöld meg a pontos időpontot is (nap-óra-perc).

 

Milyen adatvédelmi szabályok és szerzői jogok vonatkoznak erre?

Az adatkezelési tájékoztatója itt érhető el.

A kampány keretében kijelölt helyszínen és a meghatározott feltételek szerint elkészített felvétel közösségimédia-felületre történő feltöltésével és a #bkkrakpartfigyeles hastag elhelyezésével, mint ráutaló magatartással a felvételt előállító egyidejűleg engedélyezi azt, hogy a feltöltött felvétel a továbbiakban a BKK által korlátozás és ellenszolgáltatás nélkül szabadon felhasználható.

 

 

Letölthető dokumentumok(1)

Adatvédelmi tájékoztató a közösségi rakpartfigyelés projekthezpdf186.27 kb2023.06.23. 14:48