A Lánchíd forgalmának megoszlása

2022. december 16-án megnyílt a Lánchíd a BKK járatai, a taxik, a kerékpárok, a motorkerékpárok és a segédmotoros kerékpárok számára. A Budapest Közút forgalomszámláló kameráinak felvételei alapján kamerakép-analízis módszerrel meghatározható az összes áthaladó száma és a választott közlekedési mód aránya a Lánchídon. A következő időszakban havi rendszerességgel végzünk méréseket, hogy összehasonlíthatóvá váljanak az adatok és a változásuk. 
Az egyéb gépjárművel áthaladókat a BME mérései alapján megállapított 1,3 fő/jármű átlagos értékkel számoljuk, a taxival áthaladók esetében pedig 1,7 fő/jármű értékkel.
Adatok forrása Budapest Közút Adatok elérhetősége 2022 decembertől
Adatok feldolgozása BKK Adatok bontása napi
Mérőműszer kamerakép-analízis  Adatfelvétel gyakorisága havi

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz.

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez. 

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre. 

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről. 

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!

Letölthető dokumentumok(1)

Súgó a diagram szűrési és megjelenítési beállításaihozpdf635.43 kb2023.02.01. 15:44