Budapest baleseti adatai

A WAZE felhasználói bejelenthetik az utazásuk során tapasztalt baleseteket kis és nagy baleset kategóriában a bejelentő szubjektív megítélése alapján. A BKK adatelemzői ezekből a bejelentésekből elkészítik Budapest baleseti térképét napi bontásban, melyek segítik elérni a BKK közlekedésbiztonsági célkitűzéseit. 

 

 

Adatok forrása Waze Adatok elérhetősége 2022. januártól
Adatok feldolgozása BKK Zrt. Adatok bontása napi
Mérés módja Felhasználói bejelentések és GPS adatok

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz!

 

 

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez. 

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre. 

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről. 

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!

Letölthető dokumentumok(1)

Súgó a diagram szűréséhez és megjelenítéséhezpdf1.19 mb2022.12.12. 13:19