Közlekedési módok közötti megoszlás

A BKK adatelemzői keresztmetszeti elemzéseket végeznek a város különböző pontjain, vagyis egy-egy kiválaszott helyszínen faltól falig húznak egy képzeletbeli vonalat, és közlekedési módok szerint, különböző módszerekkel megszámolják a vonalon áthaladókat. Így tudják megállapítani, hogy az adott helyszínen milyen arányban jelennek meg az egyes közlekedési módok. Ezt nevezzük mobilitásimód-megoszlásnak, az angol szaknyelvben modal splitnek. 

 

 

Adatok forrása BKK Zrt. Adatok elérhetősége 2022. májustól
Adatok feldolgozása BKK Zrt.    
Mérés módja Induktív hurokdetektor, forgalomszámláló kamera, kamerakép analízis és helyszíni megfigyeléses forgalomfelvétel

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz!

 

 

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez. 

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre. 

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről. 

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!

Letölthető dokumentumok(1)

Súgó a diagram szűréséhez és megjelenítéséhezpdf769.32 kb2022.12.12. 13:17