Autóbuszvonalak összesített adatai

 

Budapesten több száz, a forgalom mérésére is alkalmas autóbusz közlekedik. Ezek a járművek folyamatosan más vonalakon közlekednek, így teljeskörű képet adnak a forgalmi adatokról. Néhány autóbuszvonalon kétheti rendszerességgel egész héten végzünk utasszámlálást. A kéthetente mért felszállószámokat naponként és vonalanként összegezzük, majd átlagértékeket állapítunk meg. Az így kapott adatokat a bázisértékhez, azaz a koronavírus-járvány előtti –  jellemzően a 2019-es munkanapi – felszállószámokhoz viszonyítjuk. Ezáltal a járvány okozta hatásokat is figyelemmel tudjuk kísérni.

 

 

 

 

 

Adatok forrása BKV, ArrivaBus, Volánbusz Adatok elérhetősége 2020 márciustól
Adatok feldolgozása BKK Zrt. Adatok bontása heti
Mérőműszer autóbuszokon elhelyezett infraérzékelők    

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz!

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez. 

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre. 

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről. 

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!

Letölthető dokumentumok(1)

Felhasználó kézikönyv dinamikus diagramhozpdf1.42 mb2022.05.02. 06:26