Kerékpáros mérőpontok adatai

Budapesten a különböző kerékpáros útvonalakon kihelyezett mérőeszközök folyamatosan mérik az áthaladók számát. Négy kiválasztott helyszínen – a Bem téren, a Hungária körúton, a Weiss Manfréd úton és az Árpád hídon – 2017 januárja óta folyamatosan állnak rendelkezésre adatok a kerékpárok áthaladásáról, amelyek napi bontásban, akár külön mérőpontokra leszűrve is megtekinthetők. A hétköznapi és hétvégi adatok eltérő színezéssel láthatók.

 

 

Adatok forrása Értékterv Kft. Adatok elérhetősége 2017 januártól
Adatok feldolgozása BKK  Adatok bontása napi
Mérőműszer hurokdetektorok    

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz!

 

Mérőhelyszínek

Térképen a mérőhelyszínek

A kerékpáros mérőhelyszíneket területileg egyenletesen elosztva jelöltük ki a város különböző pontjain, ügyelve arra, hogy a vizsgált kerékpárutak különböző funkciókat lássanak el.

 

A mérőeszközök segítségével 2017 óta folyamatosan vizsgáljuk a kerékpárforgalmat a város különböző pontjain, melyeket össze is tudunk hasonlítani egymással, így megfigyelhetjük a jellegzetességeket az időjárás vagy az adott évszak függvényében.

 

 

 

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez. 

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre. 

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről. 

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!

Letölthető dokumentumok(1)

Felhasználói kézikönyv a kerékpáros mérőszámok digitális diagramhozpdf1.28 mb2022.12.13. 09:14