Közúti mérőeszközök adatai

A főváros úthálózatán számos forgalomszámláló eszköz található, útpályába épített hurokdetektorok és forgalomszámláló kamerák mérik folyamatosan a közúti adatokat. A BKK adatelemzői figyelemmel kísérik a mérőműszerek összesített napi értékeit, ezeket a lentebbi térképen ábrázoljuk. Az egyes útszakaszok gépjárműforgalma módosulhat, ezekről a változásokról elemzéseket készítünk, melyek előkészítik az adatalapú döntéshozatalt. 

 

 

Adatok forrása Budapest Közút Zrt. Adatok elérhetősége 2022. októbertől
Adatok feldolgozása BKK Zrt. Adatok bontása napi
Mérés módja Induktív hurokdetektorok és forgalomszámláló kamerák

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz!

 

 

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez. 

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre. 

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről. 

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!

Letölthető dokumentumok(1)

Súgó a diagram szűréséhez és megjelenítéséhezpdf1.29 mb2022.12.12. 13:15