Budapest torlódási adatai

A WAZE felhasználói utazásuk során bejelenthetik az általuk tapasztalt forgalmi torlódásokat. A BKK adatelemzői a bejelentések száma alapján következtetni tudnak az egyes helyszíneken kialakult közlekedési torlódások mértékére és időbeli változására. 

 

 

Adatok forrása WAZE Adatok elérhetősége 2022. januártól
Adatok feldolgozása BKK Zrt. Adatok bontása napi
Mérés módja Felhasználói bejelentések és GPS adatok

 

További adatok betöltéséhez állítsd át a fejlécben található szűrőket, melyek használatáról itt olvashatsz!

 

 

 

Még több adat

A BKK adatelemzői egész évben gyűjtik és kiértékelik a fővárosi forgalommal kapcsolatos valamennyi közlekedési ágazat – aktív, egyéni, közösségi közlekedés – adatait. Ezek segítségével működtetjük és szervezzük a fővárosi közlekedés rendszerét. Az adatelemzésnek köszönhetően felelősen dönthetünk fejlesztéseinkről és a közlekedést érintő változtatásokról, ami segít a szolgáltatási színvonal folyamatos fejlesztéséhez. 

Akkor dönthetünk megalapozottan a különböző beavatkozásokról, mint például egy járat sűrűbb közlekedésről, menetrendi változásokról vagy hálózati módosításokról, ha minél több forgalmi adat áll a rendelkezésünkre. 

Egy-egy bevezetett változás, fejlesztés után is folyamatosan figyelemmel kísérjük a hatásokat, hogy dönteni tudjunk az esetleges korrekciók elvégzéséről. 

Kíváncsi vagy, hogyan gyűjtjük a forgalmi adatokat? Olvasd el blogunkban!
Még több adatra vagy kíváncsi? A közösségi közlekedés, a kerékpáros közlekedés és a közúti közlekedés forgalmi adataiból készített elemzésekről, érdekességekről a rendszeresen megjelenő közlekedési riportjainkban, a kimondottan a kerékpáros közlekedésről és a MOL Bubi adatairól a kerékpáros riportjainkban olvashatsz!

Letölthető dokumentumok(1)

Súgó a diagram szűréséhez és megjelenítéséhezpdf1.07 mb2022.12.12. 13:21