Menetrendek

A 2023-as közlekedési naptár letöltése (PDF, 1,74 MB)

A menetrendi tájékoztatók PDF formátumban érhetők el. Ingyenes PDF megjelenítő letöltéséhez látogassa meg az Adobe Acrobat Reader oldalt!

Útvonaltervezés

Tisztelt utasaink!

 

Az M3-as metró március 20-án délutántól munkanapokon egész nap ismét a teljes vonalon, Újpest-központ és Kőbánya-Kispest között közlekedik, de a Lehel tér és a Nagyvárad tér állomásokon nem áll meg. A Lehel tér a Göncz Árpád városközponttól és a Dózsa György úttól a meghosszabbított útvonalon közlekedő 34-es és 106-os autóbuszokkal, a Nyugati pályaudvartól pedig az M14-es állomáspótló busszal érhető el. A Nagyvárad tér továbbra is a Népligettől induló M30-as pótlóbusszal közelíthető meg. Hétvégén a metró egész nap csak Újpest-központ és a Göncz Árpád városközpont között jár, ahonnan Kőbánya-Kispestig az M3-as pótlóbusszal utazhatnak; az állomáspótló járatok ezeken a napokon nem közlekednek. A metró és a pótlóbuszok közlekedése változhat, erről a BKK mindig külön tájékoztatást ad.

 

A metró átadásához kapcsolódóan március 18-ától az alábbi hálózati változások lépnek életbe:

• A 2M villamos a továbbiakban 23-as jelzéssel változatlan útvonalon, a Jászai Mari tér és a Keleti pályaudvar M között közlekedik.

• A 15-ös autóbusz a jelenleginél sűrűbben, a Gyöngyösi utca M felé módosított útvonalon, a Közraktár utcán át a Fővám tér M érintésével közlekedik.

• A 23-as autóbusz 224-es jelzéssel a Boráros tér H és a Szentlőrinci úti lakótelep között közlekedik.

• A 23E autóbusz 223E jelzéssel változatlan útvonalon, a Boráros tér H és a Pesterzsébeti lakótelep között közlekedik.

• A 34-es és a 106-os autóbuszok mindennap meghosszabbított útvonalon, Óbuda-Békásmegyer térségéből a Lehel tér M-ig közlekednek.

• A 72M és 83M trolibuszok 72-es és 83-as jelzéssel, változatlan útvonalon közlekednek. A 83-as trolibusz a Fővám tér M felé megáll a Czuczor utca megállóhelyen is.

• A 79M trolibusz 79-es jelzéssel, mindennap közlekedik a Keleti pályaudvar M és a Dagály utcai lakótelep között, és megáll a Göncz Árpád városközpont M (Esztergomi út) megállóhelyen is. Vizafogó és a Dagály utcai lakótelep téréségében a 115-ös busz helyett is ajánljuk igénybevételét.

• A 105-ös autóbusz változatlan útvonalon, mindennap a jelenleginél jelentősen sűrűbb követéssel közlekedik.

• A 109-es autóbusz a továbbiakban nem közlekedik. A Batthyány tér M+H és a Margit híd, budai hídfő H között a 19-es és 41-es villamosok, a fennmaradó szakaszon pedig a 9-es busz igénybevételét ajánljuk helyette.

• A 115-ös autóbusz a továbbiakban nem közlekedik, helyette a mindennap sűrűbben közlekedő 15-ös autóbusz és a 79-es trolibusz igénybevételét ajánljuk.

• A 122-es autóbusz a továbbiakban 122E jelzéssel, módosított útvonalon és megállási renddel közlekedik, munkanapokon teljes üzemidőben. A járat a Váci úton lévő megállókban, illetve Káposztásmegyer felé a Megyeri temetőnél nem áll meg.

• A 132E autóbusz meghosszabbított útvonalon, Szent Lőrinc-telepig közlekedik.

• A 178-as autóbusz március 20-ától (hétfőtől) a Naphegy tér és a Deák Ferenc tér között közlekedik, a Buda irányú felszállóhelye itt az Erzsébet térre, a 216-os autóbusz megállójába kerül át. A Deák Ferenc tér és a Gyöngyösi utca M között a sűrűbben közlekedő 105-ös autóbusszal utazhatnak helyette.

• A 199-es autóbusz a továbbiakban nem közlekedik, a kimaradó szakaszon a Kispest, Vas Gereben utca és Akadémiaújtelep, 525. tér között közlekedő új, 268-as autóbusszal, illetve a Nádasdy utcában a 194-es autóbusszal, az Ady Endre út térségében pedig a 42-es villamossal utazhatnak helyette.

 

A fentiek mellett számos járatunk menetrendje módosul. További részletekért kérjük, kísérjék figyelemmel tájékoztatóinkat, vagy használják a BudapestGO utazástervezőt, ahol mindig valós idejű információt kaphatnak járataink közlekedéséről.

Libegő
Libegő / Chairlift
Zugliget ◄► János-hegy
Sikló
Sikló / Funicular
Budavár ◄► Clark Ádám tér
1
Bécsi út / Vörösvári út ◄► Kelenföld vasútállomás M
M1
Mexikói út M ◄► Oktogon M
M3A
Március 21-étől nem közlekedik
No service from 21 March
5
Rákospalota, Kossuth utca ◄► Pasaréti tér
7
Újpalota, Nyírpalota út ◄► Albertfalva vasútállomás
13
Diósd, Búzavirág utca ◄► Budatétény vasútállomás (Campona)
14
Nem közlekedik
Out of service

Karbantartás miatt a D14-es komp február 20-ától május 15-ig ideiglenesen nem közlekedik. Csepel és Dél-Pest között a 148-as autóbusszal utazhatnak.

Kérjük, használják utazástervező alkalmazásunkat, a BudapestGO-t további információkért és a pontos indulásokért, menetidőkért.

 

From 20 February to 15 May, ferry D14 is out of service due to maintenance. Bus line 148 is available between Csepel and South Pest.

Please use the BudapestGO journey planning app for more information and exact departure times.

M14
Nyugati pályaudvar M ◄► Lehel tér M
16A
Széll Kálmán tér M ◄► Dísz tér
19
Kelenföld vasútállomás M ◄► Bécsi út / Vörösvári út

Április 2-án (szombaton) 04:00 és 16:00 között a villamos megosztott útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Batthyány tér, valamint a Döbrentei tér és Kelenföld vasútállomás között közlekedik.
Between 04:00 and 16:00 on 2 April, the tram runs on a divided route between Bécsi út / Vörösvári út and Batthyány tér M+H, or Döbrentei tér and Kelenföld vasútállomás M.

19
Batthyány tér M+H ◄► Bécsi út / Vörösvári út

Április 2-án (szombaton) 04:00 és 16:00 között a villamos megosztott útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Batthyány tér, valamint a Döbrentei tér és Kelenföld vasútállomás között közlekedik.
Between 04:00 and 16:00 on 2 April, the tram runs on a divided route between Bécsi út / Vörösvári út and Batthyány tér M+H, or Döbrentei tér and Kelenföld vasútállomás M.

22
Budakeszi, Tesco áruház ◄► Széll Kálmán tér M
22A
Budakeszi, Dózsa György tér ◄► Széll Kálmán tér M
23E
A járat március 18-ától 223E jelzéssel közlekedik.
From 18 March, this line is renumbered as 223E
30
Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak ◄► Keleti pályaudvar M
M30
Nagyvárad tér M ◄► Népliget M
33
Nagytétény-Diósd vasútállomás ◄► Móricz Zsigmond körtér M
36
Pestszentlőrinc vasútállomás ◄► Csepel, Csillagtelep
38
Csepel, Szent Imre tér ► Szigetszentmiklós, városháza ► Szebeni utca ► Csepel, Szent Imre tér
40E
Budaörsi lakótelep ◄► Kelenföld vasútállomás M
41
Kamaraerdei Ifjúsági Park ◄► Bécsi út / Vörösvári út

Április 2-án (szombaton) 04:00 és 16:00 között a villamos terelve, a Krisztina körúton közlekedik.
Between 04:00 and 16:00 on 2 April, the tram runs on a diverted route via Krisztina körút.

46
Újpalota, Nyírpalota út ► Rákoskeresztúr ► Újpalota, Nyírpalota út
51
Mester utca / Ferenc körút ► Nagysándor József utca ► Mester utca / Ferenc körút
51
Haller utca / Mester utca ◄► Mester utca / Ferenc körút