Világháborús bomba hatástalanítása Újpesten: közlekedési változások, útlezárások július 13-án

Útlezárásokra és közösségi közlekedési korlátozásokra kell számítani Rákospalota-Újpest vasútállomás környékén július 13-án, szombaton délelőtt és kora délután, mert világháborús bomba hatástalanítását végzik. Tervezetten reggel 9 órától kezdődően kiürítik, majd lezárják a forgalom elől az újpesti Szilágyi utca és a Görgey utca egy-egy szakaszát. Reggel 9 órától a 12-es és a 14-es villamos, továbbá a 96-os és a 121-es busz nem áll meg a vasútállomásnál, majd várhatóan 11 órától a hatástalanítás befejezéséig a 12-es villamos nem közlekedik, a 14-es villamos helyett pótlóbusz jár Káposztásmegyer és Újpest között, a 96-os és a 121-es busz útvonala pedig módosul. Az N84-es (IK180-as) nosztalgia-autóbusz nem közlekedik Újpest-Központ és Újpest vasútállomás között. A lezárásokkal kapcsolatban naprakész információk érhetők el Budapest Főváros Kormányhivatala oldalán.

A Budapest Főváros Kormányhivatala tájékoztatása szerint szombaton délelőtt 9 órától kezdődően kiürítik, majd ezután teljesen lezárják mindennmű – azaz a közúti, a közösségi közlekedési, a gyalogos, a kerékpáros stb. – forgalom elől Újpesten

  • a Szilágyi utcát a Fóti út és a Kossuth utca között,
  • valamint a Görgey Artúr utcát a Kiss János utca és a Szilágyi utca között.

Az érintett területet a lakosságnak és az esetlegesen ott dolgozóknak a kiürítés idejére el kell hagynia, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza. A terület kiürítése miatt reggel 9 órától a 12-es, a 14-es villamos, valamint a 96-os és a 121-es busz nem áll meg Rákospalota-Újpest vasútállomásnál.

A terület kiürítése után, a bomba hatástalanítása idején – várhatóan 11 órától – a térség közösségi közlekedése az alábbiak szerint változik:

  • A 14-es villamos rövidített útvonalon, Lehel tér M és Újpest-központ M között jár, Újpest-központ M és Káposztásmegyer, Szilas-patak között pótlóbusszal utazhatnak, amelyre Újpest-központnál a 30-as busz megállójában, a Szent István téren, a Kiss Ernő utcánál és az Újpesti rendelőintézetnél a villamosmegállóban vagy amellett, a Vécsey Károly utcánál a 20E megállójában, a Zombori utcánál a 96-os megállóhelyén, az Atlétikai Stadionnál a villamosmegálló mellett, Káposztásmegyer, Szilas-pataknál pedig a 20E megállóhelyén lehet felszállni.
  • A 12-es villamos nem közlekedik, vonalán a 14-es pótlóbusszal, illetve a 96-os, a 296-os vagy a 104-es busszal utazhatnak.
  • A 96-os autóbusz a Fóti úton haladva kerüli el a lezárt területet, megállva a 296-os busz megállóiban.
  • A 121-es autóbusz rövidített útvonalon, csak az Árpád úti felüljáróig közlekedik, ezért nem érinti a Kiss János utca, a Görgey Artúr út megállóhelyet és Rákospalota-Újpest vasútállomás végállomást.

Budapest, 2019. július 12.

Budapesti Közlekedési Központ