Változik több budafoki buszjárat útvonala az Aradi utcai közműmunkák befejezésével

A budafoki Klauzál utcában decemberben történt útbeszakadás és a töltés beomlása miatt ideiglenesen módosított útvonalon közlekedik a 101B, a 101E, a 150-es és a 941-es busz. A jobb közösségi közlekedési szolgáltatás biztosítása érdekében 2019. január 12-től, szombattól módosul a felsorolt buszjáratok útvonala: a Budatétény vasútállomás és a Baross Gábor telep felé közlekedő buszjáratok az Aradi utca és a Nyél utca felé közlekednek minden menetrend szerinti megállójukat érintve; az ellenkező irányba továbbra is a Kápolna utcán járnak a buszok.

A 101B, a 101E és a 941-es busz

  • Budatétény vasútállomás (Campona)és a Baross Gábor telep felé a Klauzál utcai útbeszakadást az Aradi utca és a Nyél utca felé elkerülve, de minden menetrend szerinti megállója érintésével közlekedik.
  • Kelenföld vasútállomás M, illetve a Móricz Zsigmond körtér M felé a Terv utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Kápolna utca–Csiperke utca útvonalon halad, ezért nem érinti a Bíbic utca, a Nyél utca és az Aradi utca megállóhelyet. A buszjáratokra ideiglenesen a 150-es busz Park utca, Aszály utca megállójában, ezt követően a Kápolna utcában a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződése után, majd a Klauzál Gábor utca kereszteződése után lehet felszállni.

A 150-es busz

  • Budatétény vasútállomás (Campona) felé a Klauzál utcai útbeszakadást az Aradi utca és a Nyél utca felé elkerülve, de minden menetrend szerinti megállója érintésével közlekedik.
  • Újbuda-központ M felé a Kápolna utca–Csiperke utca útvonalon halad, ezért nem érinti Őszibarack utca és az Aradi utca közötti megállóit. A buszjáratra ideiglenesen a Kápolna utcában a Bajcsy-Zsilinszky utca kereszteződése után, majd a Klauzál Gábor utca kereszteződése után lehet felszállni.

Közlekedési változások a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan friss információkat nyújt a BKK INFO alkalmazáson keresztül. A www.bkkinfo.hu weboldalon, illetve a BKK INFO iOS és Android rendszerű mobileszközökre is elérhető alkalmazásában a közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el: a járatfigyelő funkcióra feliratkozók az általuk sűrűn igénybe vett vonalakról az összes közlekedési információt azonnal megkapják.

A weben a futar.bkk.hu címen, illetve mobilalkalmazásként is elérhető BKK FUTÁR applikáció segítségével valós idejű adatok alapján tervezhetik meg utazásukat. Az alkalmazás a közösségi közlekedési járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetők el: a fővárosban közlekedők interaktív térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk; az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a fenti címen.