Változik a H5-ös HÉV közlekedése pályakarbantartás miatt októberben öt hétköznap este és két hétvégén

A H5-ös HÉV vonalán 2018. októberében Békásmegyer és Szentendre állomás között öt hétköznap este; a Margit híd és a Filatorigát állomás között pedig két hétvégén a pálya karbantartását végezik. A szerelvények október 15. és 19., hétfő és péntek között esténként a Batthyány tér és a Békásmegyer állomás között közlekednek; Békásmegyer H és Szentendre H végállomás között H5-ös jelzéssel pótlóbusz jár. Valamennyi pótlóbuszon a kerékpár szállítása megengedett. Október 19-én, pénteken 20 órától október 21-én, vasárnap az utolsó járatindulásig, valamint október 26-án, pénteken 20 órától október 28-án, vasárnap az utolsó járatindulásig a Margit híd és a Filatorigát állomás között egy vágányon közlekednek a vonatok.

Közlekedési rend

Október 15. és 19., hétfő és péntek között naponta 21 órától az utolsó járatindulásig a szerelvények csak a Batthyány tér és Békásmegyer között közlekednek; Békásmegyer H és Szentendre H végállomás között H5-ös jelzéssel pótlóbusz közlekedik.

  • A H5-ös pótlóbusz Szentendre H felé a HÉV-megállóhelyek érintésével közlekedik, és a 160-as autóbusz Békásmegyer H felszállóhelyét követően a 943-as autóbusz Budakalász, Budai út; Budakalász, Lenfonó H; Szentistvántelep H; Pomáz H; Pomáz, Dózsa György utca; Szentendre, Papírgyár; és Egyetem megállóhelyén; valamint Szentendrén a Volán pályaudvaron áll meg.
  • A H5-ös pótlóbusz Békásmegyer H felé a HÉV-megállóhelyek érintésével közlekedik, és Szentendrén a Volán pályaudvar 8-as kocsiállásán, majd a 943-as autóbusz Egyetem; Papírgyár; Pomáz, Dózsa György utca megállójában; Pomáz állomáson a Volán pályaudvaron; a 943-as autóbusz Szentistvántelep H; Budakalász, Lenfonó H és Budakalász, Budai út megállójában; valamint a 160-as autóbusz Békásmegyer H leszállóhelyén áll meg.
  • A 160-as autóbusz Békásmegyer H végállomási fel- illetve leszállóhelyét áthelyezik a 960-as autóbusz Móricz Zsigmond körtér M irányú Békásmegyer H megállóhelyére.

Október 19-én, pénteken 20 órától október 21-én, vasárnap az utolsó járatindulásig a Szépvölgyi út, a Tímár utca és a Szentlélek tér megállóhelyeken a Szentendre felé közlekedő szerelvények is a Batthyány tér irányú megállókban állnak meg.

Október 26-án, pénteken 20 órától október 28-án, vasárnap az utolsó járatindulásig a Szentlélek tér, a Tímár utca és a Szépvölgyi út megállóhelyeken a Batthyány tér felé közlekedő szerelvények is a Szentendre irányú megállókban állnak meg.

Egyéb autóbusz-csatlakozások biztosítása

A HÉV-hez való csatlakozás biztosítása érdekében október 19-én, 20-án, 21-én, 26-án, 27-én és 28-án este a Szentlélek tér H végállomásról a 134-es, a 137-es és a 237-es autóbusz; Békásmegyer H végállomásról pedig a 204-es és 243-as autóbusz egyes indulásai módosulnak.  A csatlakozó autóbuszok pontos menetrendjéről a BKK honlapján részletesen lehet tájékozódni.

Díjszabási tudnivalók

A pótlójáratokon a HÉV menetjegyek és bérletek érvényesek; a jegy nélkül felszálló utasok a jegyvizsgálónál HÉV-menetjegyet válthatnak.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.