Változik a budaörsi buszok közlekedése futóverseny miatt szeptember 23-án

Módosított útvonalon közlekedik a 40-es, a 40B, a 88-as, a 240-es és a 287-es autóbusz 2018. szeptember 23-án (vasárnap) 9:30-tól várhatóan 14 óráig, mert Budaörs területén a Budapesti út, Szabadság út és a Károly király utca kijelölt szakaszain rendezik a Budaörs Félmaraton Futófesztivált. A forgalmat az Aradi utca és a Szivárvány utca között elterelik.

  • A 40-es autóbusz rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomás M és az Aradi utca között közlekedik.
  • A 40B autóbusz egyik irányban sem érinti a Felsőhatár utca, a Tulipán utca, az Aradi utca, a Templom tér, a Károly király utca, a Kisfaludy utca, a Kötő utca, a Budaörs, városháza, a Bretzfeld utca (Budaörsi lakótelep felé) és a Lévai utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 287-es autóbusz Csata utca megállójában; a Baross utca Károly király utca és az Ady Endre utca közé eső szakaszán lévő parkolóhelyen; valamint a 288-as autóbusz Árpád utca (Budaörsi lakótelep felé)/Petőfi Sándor utca (Kelenföld vasútállomás M felé) és Széles utca megállójában állnak meg.
  • A 88-as autóbusz egyik irányban sem érinti a Rupphegyi út, a Felsőhatár utca, a Tulipán utca, az Aradi utca, a Templom tér, a Károly király utca, a Kisfaludy utca, a Kötő utca, a Budaörs, városháza és a Gimnázium megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 287-es autóbusz Csata utca megállójában; a Baross utca Károly király utca és az Ady Endre utca közé eső szakaszán lévő parkolóhelyen; a 288-as autóbusz Árpád utca (Törökbálint, Nyár utca felé)/Petőfi Sándor utca (Kelenföld vasútállomás M felé) és Széles utca; valamint a 140-es Ifjúság utca, Budaörsi lakótelep és Patkó utca megállóhelyén állnak meg.
  • A 240-es autóbusz egyik irányban sem érinti a Rupphegyi út, a Felsőhatár utca, a Tulipán utca, az Aradi utca, a Templom tér, a Károly király utca, a Kisfaludy utca, a Kötő utca, a Budaörs, városháza, a Gimnázium és a Patkó utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 287-es autóbusz Csata utca megállójában; a Baross utca Károly király utca és az Ady Endre utca közé eső szakaszán lévő parkolóhelyen; a 288-as autóbusz Árpád utca (Törökbálint, Nyár utca felé)/Petőfi Sándor utca (Kelenföld vasútállomás M felé) és Széles utca; valamint a 140-es Ifjúság utca, Budaörsi lakótelep (88-as busz) és a Patkó utca (88-as busz) megállóhelyén állnak meg.
  • A 287-es autóbusz egyik irányban sem érinti a Baross utca, a Károly király utca, a Kisfaludy utca, a Kötő utca, a Budaörs, városháza, a Gimnázium és a Patkó utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a Baross utca Károly király utca és az Ady Endre utca közé eső szakaszán lévő parkolóhelyen; a 288-as autóbusz Árpád utca (Törökbálint, Nyár utca felé)/Petőfi Sándor utca (Kelenföld vasútállomás M felé) és Széles utca; valamint a 140-es Ifjúság utca megállóhelyén állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.