Változik az Üllői út–Ferenc körút csomópont forgalmi rendje a nagykörúti villamosvonal felújítása miatt

Ideiglenesen megszűnik az Üllői útról a József körútra, illetve a Ferenc körútra való balra kanyarodási lehetőség július 2-től, keddtől várhatóan két-három hetes időszakra a 4-es és a 6-os villamos vonalának felújítása miatt. Ezért a Nagykörútra kanyarodni mind a Kálvin tér, mind a Nagyvárad tér felől érkezőknek csak kis kerülővel lesz lehetőség. A csomópont forgalmi rendje ezután ismét változik majd néhány hétre, amelyről a BKK később ad tájékoztatást.

Öt-hat hetes időtartamra változik az Üllői út forgalmi rendje a Ferenc körúti csomópontban a 4-es és a 6-os villamos jelenleg zajló felújítási munkái miatt július 2-től, keddtől. Az Üllői út városhatár felé vezető oldalának vonalába eső vágányszakasz felújításához kapcsolódóan két-három hetes időszakra csökkenteni kell az Üllői út forgalmi sávjainak számát, ezért mindkét irányból megszűnik a balra kanyarodás lehetősége.

  • Aki az Üllői úton a Kálvin tér felől érkezik, és a József körútra kanyarodna, annak az Üllői út–Liliom utca–Tűzoltó utca–Ferenc körút–József körút az ajánlott útvonal.
  • Aki a Nagyvárad tér felől érkezik, annak az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésére:
    • Módosul az Üllői út–Mária utca–Kinizsi utca csomópont forgalmi rendje: lehetővé válik a visszafordulás a Kinizsi utca vonalában, azaz a Ferenc körúti csomóponton áthaladva a Kinizsi utca felé vezető balra kanyarodó sávból a lámpa zöld jelzésénél visszafordulhatnak az Üllői úton, ahonnan jobbra kanyarodva elérik a Ferenc körutat.
    • Ajánlott kerülőút emellett a Kinizsi utca a Közraktár utca felé, ahonnan a Boráros téren át elérhető a Petőfi híd.
    • Mindemellett érdemes megfontolni a lehetőségét annak, hogy már előbb letérjenek az Üllői útról: a Könyves Kálmán körút felé, a Vágóhíd utca felé vagy a Haller utca felé, hogy a Duna felett a Rákóczi hídon, vagy a Soroksári úton át a Petőfi hídon haladjanak át.

Várhatóan két-három hét múlva ismét változik majd a csomópont forgalmi rendje, ezzel kapcsolatban a BKK hamarosan részletes tájékoztatást ad.

Budapest, 2019. július 1.

Budapesti Közlekedési Központ