Változik az 58-as és a 941-es autóbusz közlekedése a Bazsalikom utca felújítása miatt november 24-én és 25-én

Az 58-as és a 941-es autóbusz módosított útvonalon jár 2018. november 24-én, szombaton az első nappali járatindulástól 26-án, hétfőn az első nappali járatindulásig, mert a Bazsalikom utcában a Gépész utca és Alabástrom utca között a hétvégén a kopóréteg aszfaltozási munkáit végzik. November 26-án, hétfőn az első nappali járatindulástól az autóbuszok ismét  a november 19. óta érvényes ideiglenes rend szerint közlekednek.

Közúti változások

  • A Bazsalikom utcát a Gépész utca és Alabástrom utca között; valamint az Alabástrom utca–Bazsalikom utca csomópontot lezárják;
  • az Alabástrom utca a Székelykapu utca és Kardhegy utca felől erre az időszakra zsákutca lesz;
  • a munkaterület miatt az Egér út–Péterhegyi út útvonal javasolt Kelenvölgy megközelítésére; Kelenvölgyet pedig továbbra is a Duránczi utca–Gépész utca útvonalon lehet elhagyni.

Változások a közösségi közlekedésben

  • Az 58-as autóbusz a Jégmadár utca felé nem érinti a Gépész utca és a Torma utca megállót; ideiglenesen az Egér úton, a Bazsalikom utca kereszteződése után, valamint a 150-es autóbusz Bolygó utca és Olajfa utca megállójában áll meg.
  • A 941-es autóbusz
    • Budatétény vasútállomás (Campona) felé nem érinti a Gépész utca, a Torma utca és a Bolygó utca megállót; ideiglenesen a 150-es autóbusz Bolygó utca megállójában áll meg;
    • a Móricz Zsigmond körtér M felé nem érinti az Alabástrom utca, Torma utca, Kecskeméti József utca, Duránci utca és a Gépész utca megállót.

Közlekedési változások megjelenítése a BKK INFO és a BKK FUTÁR felületén

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.