Változik az 56-os és az 56A villamosok közlekedése október 28-tól november 5-ig

Budapest, 2023. október 26.Az 56-os és 56A villamosok helyett október 28-tól, szombattól november 5-ig, vasárnapig pótlóbuszok közlekednek a Széll Kálmán tér és a Szent Gellért tér között pályakarbantartás miatt.

A Dózsa György téri megállóhelynél lévő útátjáróban a villamospálya javítását végzik október 28-tól, szombattól november 5-ig, vasárnapig.

  • Az 56-os villamos a karbantartás idején nem közlekedik, helyette az 56A villamos hétköznapokon is egész nap jár, de rövidített útvonalon, Hűvösvölgy és a Széll Kálmán tér között.
  • A Széll Kálmán tér és a Szent Gellért tér között 56-os jelzéssel pótlóbusz közlekedik, amelyre a Szent Gellért téren, a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalán levő megállóhelyen lehet felszállni.
  • Az 56-os villamos Fehérvári úti szakaszának pótlására 61B jelzésű villamos közlekedik Hűvösvölgy és a Városház tér között hétköznapokon a reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban.

A Fehérvári úton és a külső Bartók Béla úton közlekedő villamosokon, valamint a Keleti pályaudvar felé közlekedő M4-es metrón és 7-es autóbuszon utazóknak célszerű a Szent Gellért térig tovább utazni, mivel az 56-56A villamosok helyett közlekedő 56-os pótlóbuszra ott tudnak felszállni.