Változik a Nagykőrösi úti BKK-járatok közlekedése

Budapest, 2024. március 6. – Útépítés kezdődik március 9-én, szombaton a XVIII. kerületi Nagykőrösi úton. Az építés ideje alatt egyirányúsítják a Nagykőrösi utat a Szálfa utca és a Nemes utca / Dózsa György út között Gyál felé. A Pestszentimre felől a Boráros tér és a Határ úti metróállomás felé közlekedő BKK-járatok módosított útvonalon, a Vasút utca, illetve a Kisfaludy utca felé terelve közlekednek. A forgalomkorlátozás miatt a belváros felé közlekedők hosszabb eljutási időre készüljenek.

Egyirányúsítják a Nagykőrösi utat a Szálfa utca és a Nemes utca / Dózsa György út között Gyál felé, mert március 9-től, szombattól várhatóan május 31-ig felújítják a Nemes utca / Dózsa György út és az Eke utca közötti szakaszt. A Gyál felől a Nagykőrösi úton közlekedők a Nemes utca–Kisfaludy utca–Lőrinci út–Szálfa utca útvonalat használhatják terelőútnak. A kivitelezés első ütemében lezárják a Felleg utcai és az Eke utcai kereszteződéseket, azonban a Vasút utca felől rá lehet majd kanyarodni a Nagykőrösi útra az Eke utcánál.

Az Gyál felől érkező autóbuszok a belváros irányába módosított útvonalon közlekednek:

  • A 84E, a 254E és a 255E autóbuszok a Nagykőrösi út helyett a Vasút utcán közlekednek, amely útszakaszon a felújítás alatt egyirányú forgalmi rendet alakítanak ki a városcentrum irányába. A Vasút utcában három ideiglenes megállóhelyet létesítenek.
  • Az 54-es, az 55-ös és a 994-es autóbuszok a Nemes utca–Kisfaludy utca–Lőrinci út–Szálfa utca útvonalon közlekednek, és az útvonalon minden érintett megállóhelyen megállnak, illetve a Szálfa utca 8. számnál egy ideiglenes megállót is létesítenek.
  • A 89E, a 94E és a 294E autóbuszok a Nemes utca–Kisfaludy utca–Lőrinci út– Szálfa utca útvonalon közlekednek, és az útvonalon csak a Pestszentimre vasútállomás (Nemes utca), a Kisfaludy utca (Nemes utca), a Törvény utca, és a Pestszentimre felső vasútállomás megállóhelyeken állnak meg. A Pestszentimre felső vasútállomás megállót ebből az irányból ideiglenesen a Szálfa utca 8. szám elé helyezik át.
  • Pestszentimre központban a Nagykőrösi úton lévő megállóhely megszűnik, helyette két megállóhelyről indulnak járatok a belváros felé: a 84E, a 254E és a 255E autóbuszokra a Nemes utcában a 166-os autóbuszok Vasút utca irányú megállóhelyén lehet felszállni, az 54-es, az 55-ös, a 994-es, a 89E, a 94E és a 294E autóbuszokra szintén a Nemes utcában a 166-os autóbuszok Kisfaludy utca irányú megállóhelyén lehet felszállni.