Változik a közlekedés a Mester utcában a villamospálya karbantartása miatt

Budapest, 2024. március 27.Változik a közlekedés a 2B és az 51-es villamosok vonalán április 2. és 7. között: a villamosok dél-Pest felől a Koppány utcáig közlekednek, onnan tovább a Ferenc körút, illetve a Boráros tér felé az 51-es pótlóbusszal lehet utazni.

2024. április 2., kedd és április 7., vasárnap között a Máriássy utcánál lévő vágánykapcsolat, illetve a Mester utca–Könyves Kálmán körút csomópontban lévő kitérők felújítása miatt az alábbiak szerint változik a villamosközlekedés:

  • a 2B villamos Pesterzsébet, Pacsirtatelep és a Koppány utca között közlekedik;
  • az 51-es és az 51A villamosok nem közlekednek;
  • a 2B, az 51-es és az 51A villamosok helyett 51-es jelzéssel pótlóbusz jár a Mester utca / Ferenc körút és a Koppány utca között.

A 4-es, 6-os villamoson utazók az 51-es pótlóbuszra nem a Mester utcában, hanem a Ferenc körút túloldalán, a 2-4. sz. előtt tudnak felszállni, vagy a Boráros téren a 2-es villamos mellett.

A 2B villamoson a belváros felé tartóknak a 23-as villamos igénybevételét javasoljuk az 51-es pótlóbuszról Haller utcai átszállással, a 2-es villamoson a belvárosból érkezők a Boráros téren szállhatnak fel az 51-es pótlóbuszra közvetlenül a villamos mellett.

Pesterzsébetről a belváros felé a 223E, a 224-es és a 224E autóbuszok igénybevételét ajánljuk.