Változik a közlekedés a Budaörsi úton épülő csomópontnál

Valós idejű közúti közlekedési információk

Az időjárástól függően, várhatóan 2015. február 4-én, szerdán reggel újabb forgalomkorlátozást vezetnek be a Budaörsi úti új közlekedési csomópont építéséhez kapcsolódóan. A már meglévő munkaterületek mellett a Budapestről kifelé vezető oldalon a Beregszász út vonalában (a Budaörsi úti elágazásnál) vízvezetéket építenek. A munkálatok miatt a két forgalmi sávból az egyik sávot 30-40 méter hosszan lezárják, munkaterületté válik, Gazdagrét felé csak egy sáv lesz járható. A középső sávból az elágazásnál nem lehet majd a Budaörsi út felé jobbra lekanyarodni. A munkálatok előre láthatóan 1 hétig tartanak.

A torlódások elkerülése és a gyorsabb haladás érdekében javasoljuk, hogy akik Budaörsre tartanak és az 1-es számú utat használnák, vagy a Balatoni út vonalán a 7-es számú utat keresik a Budaörsi út építéssel érintett szakasza helyett válasszák inkább az M1-es és az M7-es autópálya kivezető szakaszát az Egér úti leágazásig (ez kb. 2 kilométerre, a 7-es km szelvénynél található). Az Egér úton keresztül könnyebben elérhető az 1-es (az Egér úton jobbra kell kanyarodni) valamint a 7-es (Egér úton balra kell kanyarodni) út egyaránt. Kérjük, hogy az arra közlekedők ne megszokásból vezessenek, lehetőség szerint használják a megadott terelőutat a torlódások elkerülésére a városból kifelé vezető útszakaszon.

A Budaörsi úton 2015 végéig megvalósuló új, kétszintes közúti csomópont ésszerűbbé és biztonságosabbá teszi majd a közlekedést, megkönnyíti az M4-es metróvonal elérését, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros kapcsolatot biztosít Sasad és Őrmező, illetve az Etele tér között.

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.