Változik a forgalmi rend péntek éjszaka a Hősök tere környékén

Budapest, 2024. június 13.Rendezvény miatt forgalomkorlátozásra kell számítani péntek éjszaka a Hősök terén, a Kós Károly sétányon, illetve az Andrássy út és a Hermina út egy szakaszán. Az érintett BKK-járatok módosított útvonalon közlekednek.

Június 14-én, pénteken 20 órától június 15-én, szombaton hajnali 4 óráig „A Mozgás éjszakája” rendezvényt tartják a Hősök terén és a Városligetben. A rendezvény miatt lezárják:

  • pénteken 18 órától szombaton 6 óráig a Kós Károly sétányt és a Hősök terét körben;
  • pénteken 21 órától várhatóan éjfélig a Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, az Andrássy utat a Hősök tere és az Oktogon között, valamint a Hermina út Ajtósi Dürer sor felé vezető oldalát.

A várhatóan szombat hajnali 00:15 és 2 óra között zajló kerékpáros vonulás idején a nagyobb csomópontoknál néhány perces lezárásra kell számítani, a keresztirányú forgalmat szakaszosan átengedik. A kerékpárverseny útvonalán helyenként forgalomkorlátozás lesz érvényben. A kerékpárosok a Hősök tere–Dózsa György út* (Duna felé)–Dráva utca–Népfürdő utca–Árpád híd–Margit szigeti lejáró–Schulek Frigyes sétány–Margit híd felhajtó–Margit híd–Árpád fejedelem útja–Bem rakpart–Bem József tér–Fő utca–Clark Ádám tér–Lánchíd–Széchenyi István tér–Apáczai Csere János utca–Petőfi tér–Belgrád rakpart–Fővám tér–Vámház körút–Kálvin tér–Múzeum körút–Károly körút–Deák Ferenc tér–Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy út–Hősök tere útvonalon vonulnak.

Közösségi közlekedési változások

A 20E autóbusz a Hősök tere és a Vágány utca / Róbert Károly körút helyett a 30-as, a 901-es és a 32-es autóbusz Ötvenhatosok tere, Kacsóh Pongrác út és Vágány utca / Róbert Károly körút megállóhelyein áll meg.

A 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok a Damjanich utca / Dózsa György út, a Benczúr utca és a Hősök tere helyett a 72-es és a 74-es trolibuszok Zichy Géza utca és Gundel Károly út (Hősök tere M) közötti megállóhelyeit használják.

A 105-ös és a 210-es autóbuszok nem érintik a Bajcsy-Zsilinszky út M és a Hősök tere közötti megállóhelyeket, helyette a 72-es trolibusz Szent István Bazilika és Honvédkórház megállók között érintett megállóhelyein állnak meg. Az Andrássy úti megállóhelyek az M1-es metróval érhetők el.

A 979A autóbuszok – a Hősök tere lezárása miatt – módosított útvonalon közlekednek, a Hősök tere felé a Bajza utcát nem érintik, míg a Kodály köröndnél Felsőerdősor utcai kereszteződés előtt állnak meg.

A 70-es trolibuszok nem érintik az Olof Palme sétány és a Dvořák sétány megállót, helyette a 74-es trolibusz Vakok Intézete és Ötvenhatosok tere közötti megállóiban állnak meg.

A 72-es és a 74-es trolibuszok várhatóan 21 és 23:30 között nem érintik a Bethesda utca megállót, míg az Ajtósi Dürer sor felé a Ciklámen utcánál a Zichy Mihály út kereszteződése után állnak meg.

A 75-ös trolibuszok 21 órától az Ötvenhatosok tere és a Hősök tere között a 72-es trolibusz megállóhelyein állnak meg.

A 76-os trolibuszok 21 órától a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar illetve a Keleti pályaudvar és a Károly körút (Astoria M) között közlekednek.

A 909-es, a 914-es, a 914A, a 950-es és a 950A autóbuszok a Deák Ferenc tér felé 01:20 és 2 óra között ideiglenesen az Üllői úton a Kálvin tér előtt és a 47, 49-es villamos Astoria megállójában állnak meg.

A 990-es autóbusz péntek éjféltől 00:35-ig az Erzsébet hídon át közlekedik, a Széll Kálmán tér és a Ferenciek tere között az 5-ös busz megállóiban áll meg.