Változik a buszközlekedés a Halomi úton zajló felújítás miatt

Budapest, 2024. május 13.Május 14-től módosul a 182-es és a 282E autóbuszok közlekedése a XVIII. kerületi Halomi úton zajló burkolatfelújítás miatt.

Május 14-től változik a Halomi úton közlekedő autóbuszok útvonala. A Halomi út a Királyhágó út és a Körös utca közötti szakaszon továbbra is egyirányú marad a belváros irányába. A másik irányban a Nagyenyed utca és a Körös utca között a közlekedésre kialakított forgalmi sáv az autóbuszok közlekedésére nem lesz elegendő, így a 182-es és a 282E autóbuszok útvonala az alábbiak szerint változik:

  • az Alacskai úti lakótelep felé továbbra is a Cziffra György utca–Üllői út–Királyhágó út útvonalon közlekednek. A Gyékény tér és a Királyhágó út közötti megállókat nem érintik, helyettük a 236-os és a 950-es autóbuszok Honvéd utca és Halomi út közötti megállóhelyein állnak meg;
  • Kőbánya-Kispest irányába a Nagyenyed utca–Torockó utca–Küküllő utca–Körös utca–Halomi út útvonalon közlekednek. Az Olt utcai megálló helyett a Körös utca 32. szám előtt lesz kialakítva ideiglenes megállóhely.

A fenti forgalmirend-változás május 28-ig, keddig lesz érvényben.

A XVIII. kerületi Halomi úton 2024. május 2-án nagyfelületű aszfaltozási munkák kezdődtek a Marosvásárhely utca és a Körös utca közötti szakaszon. A Budapest Főváros Önkormányzata finanszírozásában megvalósuló aszfaltozást a Budapest Közút Zrt. végzi. Mintegy 1126 méter hosszon, 6760 négyzetméternyi felületen a marást követően kétrétegű aszfaltburkolattal újul meg az útpálya. A felújítás a Marosvásárhely utca irányából halad a Körös utca kereszteződéséig. A projekt várható befejezése: május 31.