Változik a BKK-járatok közlekedése a belvárosban április 6-án, szombaton délután

Budapest, 2024. április 5. – Forgalomkorlátozásra kell számítani a fővárosban április 6-án, szombaton 14 órától demonstráció miatt. A vonulás idejére a Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca útvonalat, majd kora estig a Kossuth Lajos teret is lezárják, módosul a BKK-járatok közlekedése.

Vonulásos demonstrációt tartanak április 6-án, szombaton 14 és 15 óra között a Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Kossuth Lajos tér útvonalon, amelyet a vonulás idejére lezárnak. A forgalomkorlátozás mértéke a résztvevők számától függ, a keresztirányú forgalomban is 10-15 perces zárás várható.

A Károly körút–Bajcsy-Zsilinszky út zárása miatt:

  • A 9-es busz és a 72-es trolibusz várhatóan 13:30 és 15 óra között mindkét irányban módosított útvonalon, a Nagykörúton közlekedik, ideiglenesen a 923-as autóbusz Corvin-negyed M és Oktogon M közötti megállóhelyein áll meg.
  • A 2-es és a 23-as villamosok várhatóan 15 órától 18 óráig a Kossuth Lajos tér lezárása miatt rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H illetve a Keleti pályaudvar M és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekednek.
  • A 100E autóbusz a Károly körút lezárása miatt várhatóan 13:30 és 14:30 között rövidített útvonalon, a Kálvin térig közlekedik, a Deák Ferenc tér megállóhelyet nem érinti.

A keresztirányban érintett járatok forgalmában is korlátozás várható:

  • a 15-ös busz az Alkotmány utcánál;
  • a 70-es és a 78-as trolibusz a Bajcsy-Zsilinszky útnál;
  • a 16-os, a 105-ös, a 178-as, a 210B és a 216-os autóbusz a Deák Ferenc térnél várakozik majd.

A forgalomkorlátozás mértéke a résztvevők számától függ. A valós idejű közlekedési változások folyamatosan frissülő információi a közösségi közlekedéssel kapcsolatosan a BKK Info oldalon, a közúti információk pedig a BKK Info – Közút oldalon is olvashatók.