Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése ezen a hétvégén

Budapest, 2024. február 16. – A 4-es és a 6-os villamos a Széll Kálmán tér és a dél-budai végállomások felől is csak a Corvin-negyed megállóig közlekedik február 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap közműjavítás miatt. A Corvin-negyednél mindkét irányban átszállással lehet továbbutazni. Emellett péntekről szombatra és vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a 6-os villamos helyett a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek.

Ezen a hétvégén, szombat hajnaltól vasárnap éjfélig a 4-es és a 6-os villamosok mindkét végállomásuk felől a Corvin-negyedig közlekednek, mert a Ferenc körúton közvetlenül a Petőfi híd irányú vágány mellett közműüzemzavar-elhárítási munkát végeznek. A Corvin-negyednél mindkét irányban átszállással lehet továbbutazni.

Péntekről szombatra és vasárnapról hétfőre virradó éjszaka 0:30 és 4:00 között a 6-os villamos helyett a vonal teljes hosszán pótlóbusz közlekedik 6-os jelzéssel. A pótlóbuszok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél.

Az utazás megtervezéséhez érdemes az év applikációjának választott BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.