Változik a 4-es és a 6-os villamos közlekedése az első szeptemberi hétvégén

Budapest, 2023. szeptember 1. – Karbantartás miatt ezen a hétvégén a 4-es és 6-os villamosok rövidített útvonalon, csak a dél-budai végállomások és a Jászai Mari tér között járnak. A Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között a 4-6-os villamospótló autóbusszal lehet utazni. Szombatról vasárnapra virradó éjjel a 6-os villamos helyett Oktogon és Széll Kálmán tér között, vasárnapról hétfőre virradó éjjel pedig a teljes vonalon pótlóbusszal utazhatnak.

A 4-es és a 6-os villamos vonalán a Margit körúton és a Margit hídon karbantartást végeznek 2023. szeptember 2-án és 3-án, szombaton és vasárnap, ezért a villamosok helyett pótlóbusz közlekedik az alábbiak szerint.

Szeptember 2-án, szombaton 0:00 órától hajnali 4 óráig: 

  • a 6-os villamos rövidített útvonalon közlekedik a Móricz Zsigmond körtér és az Oktogon között;
  • 4-6-os jelzéssel pótlóbusz-járat indul a Széll Kálmán tér és az Oktogon között.

Szeptember 2-án, szombaton hajnali 4 órától szeptember 4-én, hétfőn 0:00 óráig

  • a 4-es villamos és a 6-os villamos rövidített útvonalon közlekedik Újbuda-központ, illetve a Móricz Zsigmond körtér és a Jászai Mari tér között;
  • 4-6-os jelzéssel pótlóbusz-járat közlekedik a Széll Kálmán tér és a Nyugati pályaudvar között;
  • A 91-es, a 191-es és a 291-es autóbuszok a Nyugati pályaudvar felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban állnak meg.

Szeptember 4-én, hétfőn 0:00 órától hajnali 4 óráig a 6-os villamos helyett a vonal teljes hosszán 6-os jelzéssel pótlóbuszok közlekednek.

A vágányzár ideje alatt közlekedő pótlóbusz-járatok a közúton közlekednek, és a villamosperonok helyett a közút mellett kijelölt autóbusz-megállóhelyeken állnak meg. A pótlóbuszok a Széll Kálmán tér felé nem állnak meg a Margitszigetnél.

A 931-es autóbusz a péntekről-szombatra, szombatról-vasárnapra és vasárnapról hétfőre virradó éjszakákon is Pest felé a Margit híd, budai hídfőben a villamosperon helyett a közúton kijelölt megállóban áll meg.

A Széll Kálmán tér környékéről és a H5-ös HÉV-en utazók a belvárost az M2-es metróval érhetik el, Óbuda irányából pedig alternatív eljutási lehetőséget biztosít a 19-es és 41-es villamos az M2-es metróra való átszállással.