Változik a 9-es autóbusz és a 83-as trolibusz közlekedése daruzás miatt 2018. április 28-án napközben

A VIII. kerületi Szabó Ervin teret 2018. április 28-án (szombaton) 6:00 és 18:00 között a Baross utca és az Üllői út között teljes szélességében lezárják daruzás miatt.

A 9-es autóbusz Óbuda, Bogdáni út felé a Mária utcáig változatlan, majd a Mária utca–Üllői út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Szentkirályi utca megállót. Az autóbuszok ideiglenesen a 83-as trolibusz Üllői út megállóhelyén állnak meg.

A 9-es autóbusz és a 83-as trolibusz a Kőbánya alsó vasútállomás; illetve az Orczy tér felé Kálvin tér és az Üllői út kereszteződéséig változatlan, majd az Üllői út–József körút–Baross utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Szentkirályi utca megállót. Az járatok ideiglenesen a 15-ös autóbusz Köztelek utca megállóhelyén állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.