Változik a 75-ös és a 79-es trolibusz nyomvonala 2017. október 30-ától, a 72-es trolibusz pedig újra az eredeti útvonalán jár a hétvégéken is

A 75-ös és a 79-es trolibusz 2017. október 30-án (hétfőn) az első járatindulástól az Ajtósi Dürer sor és a Gundel Károly út között a Váci út felé is a Dózsa György úton  közlekedik, mert befejeződött a felsővezeték-nyomvonal átépítése. A változásnak köszönhetően a trolibuszok mindkét irányban a Dózsa György úton közlekednek, az eddiginél rövidebb menetidővel járnak, és a közlekedésüket kevésbé zavarják a Városligetben tartott rendezvények. A 72-es trolibusz pedig már 2017. október 28-tól (szombattól) hétvégén is Zugló vasútállomás (Hermina út) és az az Arany János utca M végállomás között közlekedik.

A 75-ös és a 79-es trolibusz a Jászai Mari tér, illetve a Kárpát utca felé a Dvořák sétány kereszteződését követően is a Dózsa György úton halad. A trolibuszok a Dózsa György úton megállnak:

  • a Damjanich utca kereszteződése előtt a Damjanich utca/Dózsa György út megállóban;
  • a Benczúr utca kereszteződése előtt a Benczúr utca megállóban;
  • és a Szépművészeti Múzeum mellett a 20E, a 30-as, a 30A, a 230-as és a 105-ös busz Hősök tere M megállóhelyén.

A 30-as, a 30A, a 230-as és a 979-es autóbusz Káposztásmegyer, illetve Csepel, Csillagtelep felé a Dózsa György úton, a Benczúr utca kereszteződése előtt, a Benczúr utca elnevezésű megállóhelyen is megáll.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.