Változik a 2-es villamos, valamint a 9-es autóbusz közlekedése 2017. november 4-én

Változik 2017. november 4-én (szombaton) a 2-es villamos, valamint a 9-es autóbusz közlekedése, mert a Nemzeti Gyász Emléknapja alkalmából több állami rendezvényre kerül sor.

A Nemzeti Gyász Emléknapja alkalmából:

  • 9:00-től megemlékezést tartanak az V. kerületi Kossuth Lajos téren;
  • 18:00-tól ünnepi előadást tartanak a Szent István Bazilikában;
  • 19:00-től gyertyagyújtást tartanak az áldozatok emlékére a Szent István Bazilika előtt.

A 2-es villamos a Kossuth Lajos téri megemlékezés idején, az első járatindulástól várhatóan 10:00-ig rövidített útvonalon a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik. A Jászai Mari tér, az Országház, látogatóközpont és a Kossuth Lajos tér M megálló mindkét irányban kimarad. Mivel a Kossuth Lajos tér sajátosságai miatt pótlóbusz indítására nincs lehetőség, alternatív eljutási lehetőségként a 15-ös és a 115-ös autóbusz használata javasolt.

A 9-es autóbusz a Szent István Bazilikában tartandó ünnepi előadás idején, 17:00-től várhatóan 20:00-ig a Kőbánya alsó vasútállomás irányú Szent István Bazilika megállóhelyen nem áll meg. A Bazilika térségébe utazók számára az Arany János utca M megállóhelyen érdemes leszállni az autóbuszról.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.