Változik a 19-es, a 41-es villamos és a 109-es busz közlekedése 2017. október 7-én és 8-án

2017. október 8-án (vasárnap) 10:00 és 18:00 között a Várkert Bazárnál „V4 Vasárnap” elnevezéssel rendezvényt tartanak. Az esemény miatt 2017. október 7-én (szombaton) 15:30 és 18:30 között a katonai főpróba, 2017. október 8-án (vasárnap) egész nap az előkészületek, a rendezvény és a bontási munkálatok miatt a 19-es villamos rövidített, a 41-es villamos módosított, a 109-es autóbusz pedig meghosszabbított útvonalon közlekedik.

A rendezvény miatt a 19-es villamos megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H, valamint a Rudas Gyógyfürdő és a Kelenföld vasútállomás M között. A Várkert Bazár, a Clark Ádám tér és a Halász utca megálló mindkét irányban kimarad.

A 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhely között módosított útvonalon, mind a két irányban a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon halad, és nem érinti egyik irányban sem a Várkert Bazár, a Clark Ádám tér, a Halász utca, a Batthyány tér M+H, a Bem József tér és a Margit híd, budai hídfő megállót. A villamosok ideiglenesen az 56A villamos Döbrentei tér, Dózsa György tér, Krisztina tér, Mikó utca és Déli pályaudvar M; valamint a 17-es villamos Széll Kálmán tér M, Széna tér, Mechwart liget és Margit híd, budai hídfő megállóhelyén állnak meg.

A 109-es autóbusz meghosszabbított útvonalon, a Clark Ádám térig közlekedik a Batthyány térig a menetrend szerinti, majd a Fő utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Batthyány tér M+H meghosszabbított útvonalon. Az autóbuszok a 990-es autóbusz Batthyány tér M+H (Rákoskeresztúr irányú), Halász utca, Clark Ádám tér (leszálló), Clark Ádám tér (felszálló) és Halász utca; valamint a saját Batthyány tér M+H végállomási megállóhelyén áll meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.