Változik a 134-es és a 923-as busz útvonala az Óbuda Napja rendezvény miatt május 4-én és 5-én

2018. május 4-én 18 órától 5-én 23:45-ig az Óbuda Napja fesztivál programjai miatt lezárják a forgalom elől a csillaghegyi Mátyás király utat a Karácsony Sándor utca és a Lehel utca közötti szakaszon. A forgalomkorlátozásban érintett 134-es busz a Batthyány utcán, a 923-as éjszakai járat pedig a Szentendrei úton haladva kerüli el a lezárt útszakaszt.

A Szentlélek tér H felé tartó 134-es busz május 4-én (pénteken) 18 órától, majd május 5-én (szombaton) egész nap a Szent István utca–Szentendrei út–Mátyás király út szakasz helyett a Batthyány utca–Mátyás király út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Szent István utca és a Csillaghegy H megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 134-es buszra a Batthyány utcában, a Szent István utca kereszteződése után lehet felszállni. A Békásmegyer felé tartó buszok útvonala nem változik.

Május 4-ről (péntekről) 5-re (szombatra) virradóra a 923-as busz

  • a Dél-pesti autóbuszgarázs felé a Mátyás király út–Rákóczi utca szakasz kihagyásával, egyenesen a Szentendrei úton halad, ezért nem érinti a Csillaghegy H és a Czetz János köz megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 923-as buszra a Szentendrei úton, a Csillaghegy H HÉV-pótlóbusz-megállóhelyen és a Czetz János köz kereszteződése utáni Rómaifürdő H megállóhelyen  lehet felszállni.
  • Békásmegyer H felé a Mátyás király út–Rákóczi utca–Kiss János utca–Szentendrei út módosított útvonalon halad, ezért nem érinti a Csillaghegy H megállóhelyet. A terelt vonalszakaszon a 923-as buszra a Szentendrei úton, a Csillaghegy H HÉV-pótlóbusz-megállóhelyen, a HÉV-állomás mellett lehet felszállni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.