Változások a közúti és a közösségi közlekedésben a Várkert Bazárnál tartandó rendezvény miatt 2018. május 11-étől 13-án hajnalig

A Várkert Bazárnál 2018. május 12-én (szombaton) 10:00 és 18:00 között rendezik meg a „V4 Kerékpárverseny és Családi nap” elnevezésű ingyenes rendezvényt. Az előkészület, a próba, a rendezvény és a bontási munkálatok miatt 2018. május 11-én (pénteken) 0:00-tól május 13-án (vasárnap) 4:30-ig közúti lezárásokra kell számítani, illetve változik a 19-es és a 41-es villamos közlekedése.

Közúti közlekedést érintő korlátozások

  • 2018. május 11-én (pénteken) 0:00-tól május 13-án (vasárnap) 4:30-ig a közúti forgalom elől lezárják az Öntőház utcát, a Lánchíd utcát és az Ybl Miklós teret;
  • 2018. május 12-én (szombaton) pedig egész napra lezárják az Apród utcát, a Fátyol utcát, a Fogas utcát, a Várkert rakpartot és a Döbrentei utcát teljes hosszában.

A kerékpáros verseny 2018. május 12-én (szombaton) 13:30-kor rajtol, és Budakeszi felé haladva a Várkert Bazár–Várkert rakpart–Döbrentei tér–Attila út–Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Szilágyi Erzsébet fasor–Budakeszi út útvonalon hagyja el Budapestet, várhatóan 14:00-kor.

Közösségi közlekedést érintő korlátozások

2018. május 11-én (pénteken) és május 12-én (szombaton) egész nap:

  • A 19-es villamos megosztva közlekedik a Bécsi út/Vörösvári út és a Batthyány tér M+H; illetve a Kelenföld vasútállomás M és a Rudas Gyógyfürdő között. A Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megálló mindkét irányban kimarad.
  • A 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő megállóhely között módosított útvonalon, mind a két irányban a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik, és nem érinti a Margit híd, budai hídfő H, a Bem József tér, a Batthyány tér M+H, a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállót. A villamosok a módosított útvonalon a Döbrentei tér és a Déli pályaudvar M között az 56A, a Széll Kálmán tér M és a Margit híd, budai hídfő H között pedig a 17-es villamos megállóhelyein állnak meg.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.