Útfelújítás miatt változik a 160-as, a 219-es, a 943-as és a 960-as autóbusz közlekedése 2018. április 16-ától

A munkálatok első ütemében, 2018. április 16-án (hétfőn) az első járatindulástól várhatóan 2018. április 30-án (hétfőn) az utolsó járatindulásig:

  • Az első ütem során a Kázmér utcából csak jobbra, az Ürömi út felé lehet kihajtani, ekkor az utcába való behajtást még nem korlátozzák;
  • a második ütemben a Kázmér utca Pusztakúti úti torkolatát ideiglenesen lezárják, így Mocsárosdűlő térségéből a Pusztakúti út csak az Újliget sétányon keresztül lesz elérhető.

A reggeli csúcsidőszakban a III. kerületi Dózsa György utcában és a Pusztakúti úton a centrum felé; a délutáni csúcsidőszakban pedig a Pusztakúti úton a városból kifelé vezető irányban jelentős torlódások várhatók.

  • A 219-es autóbusz a Csillaghegy H felé a Pusztakúti útig változatlan útvonalon, majd a Határ út–Botond utca–Csermák Antal utca–Papírgyár utca módosított útvonalon halad, és nem érinti a Forrásliget lakópark és a Csillaghegy H megállót. A Kőpor utca felé pedig a Papírgyár utca–Csermák Antal utca–Botond utca–Határ út–Pusztakúti út módosított útvonalon halad, és nem érinti a Csillaghegy H és a Forrásliget lakópark megállót; az autóbuszokra Csillaghegynél a Papírgyár utca és a Kázmér utca csomópontjában lehet fölszállni.
  • A 160-as, a 943-as és a 960-as autóbusz Békásmegyer felé nem érinti a Csillaghegy H megállót.
  • A 160-as és 960-as autóbusz centrum irányú Csillaghegy H megállóját nagyjából 50 méterrel előrébb helyezik.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webes utazástervezőn is!

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.