Újabb szolgáltatásfejlesztéssel teszi komfortosabbá az utazást egyes járatain a BKK

Budapest, 2024. május 2. – A Budapesti Közlekedési Központ az ügyfelek észrevételei alapján májustól több vonalon is tovább fejleszti a szolgáltatásait. A megnövekedett utasforgalom segítése érdekében több járaton is nagyobb befogadóképességű, csuklós buszok indulnak. Ezentúl az Üllői úti éjszakai járatok új megállóhelyet kapnak az Albert Flórián úton.

A 122E buszjárat tavalyi fejlesztése következtében egyre népszerűbbé vált. Az ügyfelek visszajelzéseit figyelembe véve a megnövekedett utasforgalom segítése érdekében május 2-tól csúcsidőszakban nagyobb befogadóképességű, csuklós buszok is közlekednek a vonalon, ezzel mintegy negyedével bővül a férőhelykínálat Újpest-városkapu metróállomás és Káposztásmegyer között. Csúcsidőszakon kívül továbbra is szólóbuszokkal lehet utazni a 122E vonalon.

A nyári időszakban, május 3-ról 4-re virradó éjszakától előreláthatóan szeptemberig a Közvágóhíd közelében található szórakozóhelyek megnövekedett utasvonzó hatásához igazodva szintén csuklós buszok indulnak a 901-es és a 918-as vonalán péntek és szombat éjszaka. Ezzel a legforgalmasabb péntek és szombat éjszakai időszakban az ismert menetrend megtartása mellett másfélszer nagyobb kapacitást biztosítanak a járatokon.

Újra közlekedik hétvégi napokon a 226-os busz, amely a Nyugati pályaudvart, a Margitszigetet és az Óbudai-szigetet köti össze májustól október közepéig. A 226-os busz új megállót kapott, ezentúl a Nyugati pályaudvar felé is megáll a Zenélőkútnál.

A 914-es, a 914A, a 950-es és a 950A járatok vonalán Újpest felé a Népliget M és a Nagyvárad tér M megállók között a buszok május 3-ról 4-re, péntekről szombatra virradó éjszakától ezentúl megállnak az újonnan létesült Albert Flórián út elején található Albert Flórián út elnevezésű megállóban is.

Az utazás megtervezéséhez érdemes az év applikációjának választott BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.