Új kikötő a Margitszigeten, sűrűbb közlekedés, nyári menetrend a fővárosi hajóvonalakon

Új margitszigeti kikötővel, sűrűbb járatkövetéssel és megnövelt üzemidővel 2018. április 28-tól életbe lép a fővárosi hajóvonalak nyári menetrendje. A kedvező időjárás beköszöntével egyre többen utaznak a D11-es és a D12-es hajón, ezért a nyári menetrend kedvező változása, hogy a belvárosi szakaszon mind hétköznap, mind hétvégén félóránként indulnak a hajójáratok.

 

Április 28-tól (szombattól) új kikötővel gazdagodik a D12-es hajójárat vonala: a Margitsziget Szabadtéri Színpad és Víztorony megállóhely a sziget Pesthez közelebb eső oldalán található. Az új kikötőt óránként egyszer érintik azok a hajójáratok, amelyeknek dél felől közlekedve Margitsziget a végállomásuk.

A hajóvonalakon ugyanezen a napon életbe lépő nyári menetrend további kedvező változásokat is kínál. A jó időben várhatóan megnövekvő utasforgalomhoz igazodva a hajók sűrűbben indulnak: mind hétköznap, mind hétvégén félóránként közlekednek a belvárosi szakaszon, a teljes vonalon pedig óránként. Reggel korábban elindul az első hajó, és estéként az utolsó járatok is később indulnak, mint a tavaszi menetrendben. A nyári hajómenetrend - amely várhatóan augusztus végéig lesz érvényben - már elérhető a BKK honlapján: www.bkk.hu/menetrend.

Budapest, 2018. április 27.

Budapesti Közlekedési Központ