A Temesvári utca és az István út között folytatódik az Árpád út helyreállítása augusztus 2-4. között

Aszfaltoznak augusztus 2-ától, péntektől 4-éig, vasárnapig az újpesti Árpád úton a Temesvári utca és az István út között, egy-egy forgalmi sáv lezárásával. Ezért a személygépkocsival közlekedőknek a hétvégén lassabb haladásra kell számítaniuk; pénteken, a belső forgalmi sávok lezárása idején a csatlakozó utcákból csak jobbra, kisívben lehet majd az Árpád útra kikanyarodni, 3-án, szombaton és 4-én, vasárnap, a szélső sávok lezárása miatt pedig zsákutcává válnak a csatlakozó utcák. Szombaton és vasárnap az ott közlekedő buszjáratok nem tudnak a Temesvári utcába befordulni, ezért útvonaluk módosul. Az Árpád úton a Budapest Közút a korábbi metrópótlás során fokozott terhelésnek kitett útszakaszok útburkolatának helyreállítási munkáit végzi, amelyek több ütemben a nyár végéig tartanak.

Az Árpád út Temesvári utca és István út közötti szakaszának újraaszfaltozását augusztus 2-a, péntek és 4-e, vasárnap között végzik. Egyszerre mindig csak egy forgalmi sáv lezárásával zajlik a munkavégzés. Pénteken, a belső forgalmi sávok lezárásakor az Árpád úthoz csatlakozó utcákból csak jobbra, kisívben lehet kikanyarodni az Árpád útra. Szombaton és vasárnap, a szélső sávok lezárásának idején zsákutcává válik a Temesvári utca, a Berzeviczy Gergely utca, az Aradi utca és a Mártírok útja.

A forgalomkorlátozások miatt a közösségi közlekedésben az alábbi változásokra kell számítani augusztus 3-án, szombaton az első járatindulástól 4-én, vasárnap az utolsó járatindulásig:

  • A Dunakeszi felé tartó 104-es, a Székesdűlő, Ipartelep felé tartó 104A, az Újpest, Fóti út felé közlekedő 196-os, az Újpest-városkapu irányú 196A és a Békásmegyer felé közlekedő 204-es busz Újpest-központ M megállóhelyét 250 méterrel hátrébb, a Kassai utca kereszteződése elé helyezik át. A buszok mindkét nap 22 óra után megállnak menetrend szerinti Újpest-központ M megállójukban is.
  • A 196A buszjáratot érintő további változás, hogy útvonala a Temesvári utcai kereszteződés lezárása miatt kis mértékben módosul, ezért Újpest-városkapunál a 104-es busz megállójában lehet felszállni rá.

Budapest, 2019. augusztus 1.

Budapesti Közlekedési Központ