Tavaszi karbantartás miatt nem jár a fogaskerekű március 18. és 20. között

Budapest, 2024. március 14. – Karbantartás miatt március 18. és 20. között, hétfőn, kedden és szerdán a fogaskerekű nem közlekedik. A Széll Kálmán tér és a Svábhegy között a 21-es és 221-es, a Királyhágó tér térségéből a 210-es és 212-es buszcsaláddal, míg a vonal felső szakaszán, a Svábhegy és a Széchenyi-hegy, Gyermekvasút között a 60-as pótlóbusszal lehet utazni. A fogaskerekű Orgonás és Esze Tamás iskola megállóhelyeinek kiszolgálására 60A jelzéssel a Szent János Kórház és a Pethényi út, illetve 128B jelzéssel a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között kiegészítő pótlóbusz közlekedik körjárati jelleggel, első ajtós felszállási rendben.

A fogaskerekű tavaszi karbantartása miatt március 18. és 20. között, hétfőn, kedden és szerdán pótlóbusz jár a Svábhegy és a Széchenyi-hegy között 60-as jelzéssel első ajtós felszállási rendben, és mindennap teljes üzemidőben igényvezérelten (telebusz jelleggel), azaz csak akkor indul el, ha arra az utasok részéről igény jelentkezik. Az utazási szándékot a BKK Telebusz online igénybejelentő felületén, a BudapestGO applikációban, vagy a +36-1-3-255-255-ös telefonszámon – az automata menüben a 3-as gombot választva – lehet jelezni, legkésőbb az indulási időpont előtt 30 perccel. Hogyha regisztrált utasokkal még nem telt meg az autóbusz, a járművezetőnél jelentkezve előzetes bejelentés nélkül is lehet rajta utazni. A pótlóbuszon első ajtós felszállási rend van érvényben, azaz a járművezető ellenőrzi az utazási jogosultságok meglétét.

A fogaskerekű Orgonás és Esze Tamás iskola megállóhelyeinek kiszolgálására 60A jelzéssel a Szent János Kórház és a Pethényi út, illetve 128B jelzéssel a Szent János Kórház és az Esze Tamás iskola (Rőzse utca) között pótlóbusz közlekedik első ajtós felszállási rendben, és az 5:55 és 8:30, illetve 12:55 és 17:30 közötti időszakokon kívül igényvezérelten (telebusz jelleggel).

A Svábhegy a Széll Kálmán tér felől a 21-es, a 21A és a 221-es autóbuszokkal, a Királyhágó tér–Alkotás utca térségéből a 210-es, a 212-es, a 212A és a 212B autóbuszokkal érhető el.

A 60-as, a 60A és a 128B pótlóbuszok vonalán a kerékpár szállítása a járműtípusok kialakítása miatt nem megengedett. A 21-es, a 21A, a 212-es, a 212A, a 212B és a 221-es autóbuszokon mindennap teljes vonalon engedélyezett a kerékpárszállítás az utasforgalom függvényében.

Az utazások megtervezéséhez érdemes az év applikációjának választott BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt az applikációban jegyet és bérletet is lehet vásárolni. A BKK emellett több felületen is tájékoztatja ügyfeleit a közlekedési változásokról: közösségi közlekedéssel kapcsolatos, folyamatosan frissülő információk a BKK Info oldalon, közúti információk pedig a BKK Info – Közút oldalon is olvashatók.