Sűrű követésű 10-es busszal az EuroSkills 2018 rendezvényre

Budapesten, a HUNGEXPO területén rendezik meg 2018. szeptember 26. (szerda) és szeptember 28. (péntek) között az EuroSkills 2018 versenyt, azaz a fiatal szakemberek Európa-bajnokságát. A rendezvény idején az Örs vezér tere M+H és a HUNGEXPO vásárváros között közlekedő 10-es autóbusz napközben jelentősen sűrűbben közlekedik.

Közúti forgalmi rend

Az Euroskills 2018 rendezvény miatt a X. kerületi Albertirsai úton és a környező utakon és csomópontokban, elsősorban a Kerepesi úton és Fehér úton, számottevő torlódásokra kell számítani szeptember 26. és 28. (szerda és péntek) között. Ezeken a napokon az Albertirsai útra csak azoknak javasolt a behajtás, akik a rendezvényre tartanak.

Az Albertirsai úton, a Kerepesi út és a főbejárat melletti parkoló közötti szakaszon a rendezvény mindhárom napján 8 és 12 óra között az eredeti egy helyett 2 sávon haladhat a forgalom a Hungexpo felé, így az eredetileg Kerepesi út felé vezető forgalmi sávban is a vásárváros felé lehet haladni. A Kerepesi út felé vezető forgalom ez idő alatt az eredetileg buszsávnak kijelölt forgalmi sávban haladhat.

Közöségi közlekedés

Az Euroskills 2018 rendezvény az M2-es metró mellett az Örs vezér tere M+H és a HUNGEXPO vásárváros között közlekedő 10-es autóbusszal is megközelíthető, amely a rendezvény idején, szeptember 26-án, 27-én és 28-án (szerdán, csütörtökön és pénteken) napközben sűrűbben közlekedik.

A 10-es autóbusz pontos menetrendjéről a BKK honlapján részletesen lehet tájékozódni.

Közlekedési változásokról percről percre – mobilalkalmazáson és webesutazástervezőn is! 

A BKK mind a közösségi közlekedési változásokról és a kedvencnek jelölt járatokról, mind a közúti fennakadásokról folyamatosan frissülő információkat nyújt a honlapján, vagy okostelefonokra letölthető mobilalkalmazáson keresztül. A közösségi közlekedési változásokról személyre szabott információk érhetők el a BKK Info oldalán, a www.bkkinfo.hu címen, vagy a BKK Info mobilalkalmazásban. A járatfigyelő funkcióra feliratkozók a tetszőlegesen kiválasztott járatokról az összes információt azonnal megkapják akár e-mailen is. A Budapesti Közlekedési Központ webes, illetve iOS, Android és Windows mobilfelületen is elérhető utazástervezőjével pedig a FUTÁR valós idejű adatai alapján tervezheti meg utazását a BKK honlapján, a futar.bkk.hu címen, vagy FUTÁR mobilalkalmazás segítségével, amely a járatok valós helyzetének térképes nyomon követésére is alkalmas. Indulás előtt érdemes tájékozódni a pillanatnyi közlekedési lehetőségekről és a tervezett változtatásokról is. A kozut.bkkinfo.hu oldalon valós idejű közúti közlekedési információk érhetőek el. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők a webes felületen.